ЖИТТЯ

У Переяславі мотоцикліст відмовився проходити алкотест: тепер мусить заплатити 17 тисяч

Мотоцикліст з ознаками алкогольного сп’яніння відмовився проходити тест. Рішенням суду його оштрафували на 17 тисяч гривень.

22 травня о 9:45 на вулиці Соборній у Переяславі поліцейські зупинили водія мотоцикла Alfa (саме так вказано в постанові суду). На транспортному засобі не було номерного знаку, а сам водій мав ознаки алкогольного сп’яніння. Однак від проходження тесту на алкоголь він відмовився в присутності двох свідків. Його оштрафували на 3400 гривень за порушення ч. 2 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами). А справу щодо відмови на проходження алкотестування 8 червня розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

У суді порушник визнав свою вину, що вважається пом’якшувальними обставинами. Однак підстав для звільнення від відповідальності чи закриття справи не було. Тож чоловіка визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Має заплатити штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. А також, звичайно ж, він має заплатити судовий збір 454 гривні.

Нагадаємо, що жінка, яка залишила чотирьох цуценят, під ветклінікою у Переяславі, також отримала судове покарання. Вона має заплатити понад 5 тисяч гривень.

Віталій Усик

Нагору