ВЛАДА

У Переяславі в зонах відпочинку біля водойм можна торгувати: за яких умов

У Переяславі й надалі можна вести підприємницьку діяльність біля водних об’єктів. Ці підприємці сплачуватимуть такі ж податки, як і ті, що працюють на території міста.

На одинадцятому засіданні виконкому 15 червня погодили питання “Про розгляд звернень суб’єктів підприємницької діяльності про здійснення виїзної торгівлі в місцях масового відпочинку населення, прилеглих до водних об’єктів”. Про це повідомляє Інформатор.

– Підприємці, які хочуть почати діяльність біля водних об’єктів, укладають договори пайової участі, згідно з якими сплачуватимуть кошти до міського бюджету. Податки вони сплачуватимуть на тих самих умовах, що й підприємці на території міста, – розповіла на засіданні заступниця міського голови з економічного напрямку Ольга Огієвич.

Таким чином, щоб розмістити тимчасову споруду для підприємницької діяльності, потрібно укласти договір пайової участі за використання об’єктів благоустрою у відділі економіки та зовнішніх зв’язків виконавчого комітету міської ради. Після узгодження договору підприємець матимете низку обов’язків. Необхідно:

  • здійснювати торгівлю лише з об’єктів виносної та виїзної торгівлі;
  • здійснювати торгівлю лише в засобах індивідуального захисту, дотримуючись норм гігієни та карантинних заходів;
  • забезпечити дотримання правил благоустрою на закріпленій території;
  • укласти договори з надавачами послуг на вивезення сміття та твердих побутових відходів.

Ольга Огієвич також зазначила, що наразі виявили бажання працювати біля водойм підприємці Володимир Дзюба, Дмитро Намоченко та Юлія Тітова. Але договори з ними ще не укладені. Йдеться про території біля насосної станції (річка Дніпро) та готелю-ресторану “Любокрай”.

Нагадуємо, у Переяславі може з’явитися канатний парк. На засіданні виконкому це підтримали.

Юлія Кравченко

Нагору