У м’ясному павільйоні через таку спеку важко продати товар. А от молочні продукти навпаки – розкуповують надто швидко.
Сьогодні, 4 липня, у Переяславі людей на базарі чимало. Погода зранку була сонячною, близько 8:00 вже ставало спекотно. Відомо, що в багатьох продавців є постійні покупці, тож вони не переживають через те, що торгівля буде поганою. А от у м’ясному павільйоні продавці скаржаться на те, що влітку торгівля не задається: надворі спекотно, люди купують переважно овочі та фрукти.
Фрукти та овочі дещо подешевшали. Ціна на картоплю знизилась до 10-15 грн за 1 кг. На базарі можна уже придбати й кукурудзу, коштує вона 13-15 грн за качан. Подешевшали й черешні – за 1 кг просили всього 70-80 гривень, можна знайти і за 50 гривень. Продавали лохину по 450 гривень за 1 кг.
Був дуже великий вибір риби. Ціни на неї такі:
- Лящі (1 кг) – 30
- Карасі (1 кг) – 25-40
- Соми (1 кг) – 80
- Судаки (1 кг) – 50-80
- Окуні (1 кг) – 35-40
- Стейк сома (1 кг) – 120-130
- Щука (1 кг) – 70
- Сазан (1 кг) – 90
- Філе товстолоба (1 кг) – 130
- Стейк товстолоба (1 кг) – 120
- Стейк щуки (1 кг) – 110
- Філе сома (1 кг) – 140
- Плоскирка (1 кг) – 20-25
- Плітки (1 кг) – 40-45
Продавчиня молочної продукції розповіла, що зараз люди купують в основному молоко. Їй навіть із самісінького зранку телефонували й запитували, чи є в наявності, але вже тоді все розкупили. Сказала, що до 10-ї години із молочної продукції взагалі нічого не залишається.
Інформатор дізнався, які ціни на продукти сьогодні.
- Телятина (1 кг) – 160-180
- Підчеревина (1 кг) – 130-150
- Антрекот (1 кг) – 120
- Биток свинячий (1 кг) – 130
- Лопатка свиняча (1 кг) – 100-110
- Ошийок (1 кг) – 120-130
- Ребро свиняче (1 кг) – 100
- Сало (1 кг) – 100-120
- Бройлер курка (1 кг) – 85-90
- Грудка куряча (1 кг) – 100
- Рулька (1 кг) – 30
- Сир (1 кг) – 85-90
- Молоко (1,5 л) – 25-30
- Сметана (1 л) – 70-80
- Домашні курячі яйця (десяток) – 25-30
- Морква (1 кг) – 10-15
- Помідори (1 кг) – 25-35
- Огірки (1 кг) – 20
- Цибуля (1 кг) – 8-10
- Буряк (1 кг) – 10
- Капуста (1 кг) – 10
- Яблука (1 кг) – 15-20
- Виноград (1 кг) – 100
- Абрикоси (1 кг) – 55
- Грейпфрути (1 кг) – 70
- Нектарини (1 кг) – 120
- Персики (1 кг) – 60
- Банани (1 кг) – 25-35
- Малина (1 кг) – 80
- Лимони (1 кг) – 50
Нагадаємо, що із настанням теплої погоди чимало людей виїжджають на природу та влаштовують пікніки із готування шашликів. Тож як смачно замаринувати м’ясо, дивіться тут.
Оксана Симоненко