ГРОШІ

“Молочку” розкупляють відразу, а м’ясо продати важко: репортаж із базару в Переяславі

У м’ясному павільйоні через таку спеку важко продати товар. А от молочні продукти навпаки – розкуповують надто швидко. 

Сьогодні, 4 липня, у Переяславі людей на базарі чимало. Погода зранку була сонячною, близько 8:00 вже ставало спекотно. Відомо, що в багатьох продавців є постійні покупці, тож вони не переживають через те, що торгівля буде поганою. А от у м’ясному павільйоні продавці скаржаться на те, що влітку торгівля не задається: надворі спекотно, люди купують переважно овочі та фрукти.

Фрукти та овочі дещо подешевшали. Ціна на картоплю знизилась до 10-15 грн за 1 кг. На базарі можна уже придбати й кукурудзу, коштує вона 13-15 грн за качан. Подешевшали й черешні – за 1 кг просили всього 70-80 гривень, можна знайти і за 50 гривень. Продавали лохину по 450 гривень за 1 кг.

Був дуже великий вибір риби. Ціни на неї такі:

  • Лящі (1 кг) – 30
  • Карасі (1 кг) – 25-40
  • Соми (1 кг) – 80
  • Судаки (1 кг) – 50-80
  • Окуні (1 кг) – 35-40
  • Стейк сома (1 кг) – 120-130
  • Щука (1 кг) – 70
  • Сазан (1 кг) – 90
  • Філе товстолоба (1 кг) – 130
  • Стейк товстолоба (1 кг) – 120
  • Стейк щуки (1 кг) – 110
  • Філе сома (1 кг) – 140
  • Плоскирка (1 кг) – 20-25
  • Плітки (1 кг) – 40-45

Продавчиня молочної продукції розповіла, що зараз люди купують в основному молоко. Їй навіть із самісінького зранку телефонували й запитували, чи є в наявності, але вже тоді все розкупили. Сказала, що до 10-ї години із молочної продукції взагалі нічого не залишається.

Інформатор дізнався, які ціни на продукти сьогодні.

  • Телятина (1 кг) – 160-180
  • Підчеревина (1 кг) – 130-150
  • Антрекот (1 кг) – 120
  • Биток свинячий (1 кг) – 130
  • Лопатка свиняча (1 кг) – 100-110
  • Ошийок (1 кг) – 120-130
  • Ребро свиняче (1 кг) – 100
  • Сало (1 кг) – 100-120
  • Бройлер курка (1 кг) – 85-90
  • Грудка куряча (1 кг) – 100
  • Рулька (1 кг) – 30
  • Сир (1 кг) – 85-90
  • Молоко (1,5 л) – 25-30
  • Сметана (1 л) – 70-80
  • Домашні курячі яйця (десяток) – 25-30
  • Морква (1 кг) – 10-15
  • Помідори (1 кг) – 25-35
  • Огірки (1 кг) – 20
  • Цибуля (1 кг) – 8-10
  • Буряк (1 кг) – 10
  • Капуста (1 кг) – 10
  • Яблука (1 кг) – 15-20
  • Виноград (1 кг) – 100
  • Абрикоси (1 кг) – 55
  • Грейпфрути (1 кг) – 70
  • Нектарини (1 кг) – 120
  • Персики (1 кг) – 60
  • Банани (1 кг) – 25-35
  • Малина (1 кг) – 80
  • Лимони (1 кг) – 50

Сьогодні на базарі чимало людей

Зараз всі хочуть посмакувати сезонними фруктами

Ця продавчиня попіклувалась про те, щоб люди бачили ціну і назву риби

Молочну продукцію розбирають швидко

В молочних рядах людей зібралось багацько

Сало має апетитний вигляд

На вулиці Шкільній, окрім людей, чомусь їздять мопеди та машини

В таку спеку допомагає тільки парасоля

Нагадаємо, що із настанням теплої погоди чимало людей виїжджають на природу та влаштовують пікніки із готування шашликів. Тож як смачно замаринувати м’ясо, дивіться тут. 

Оксана Симоненко

Нагору