ЖИТТЯ

Погода на 7 липня: у Переяславі опадів не прогнозують

Завтра у Переяславі буде сонячно. Максимальна температура повітря – 28 градусів тепла. 

У середу, 7 липня, у Переяславі протягом дня буде сонячно. А вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде зранку – 20 градусів тепла. А найтепліше стане вдень – 28 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 4-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 37 та 74 відсотками протягом доби. Тривалість дня 7 липня – 16 годин 11 хвилин. Завтра день буде коротшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:53, а захід – о 21:04.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1968-му – 34,2 градуса тепла, а найнижчу в 1893-му – 9,2 градуса тепла.

Народні прикмети:

7 липня відзначають Різдво славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. Це одне з найулюбленіших серед людей свят. З 7 липня наші пращури починали косовицю, поки трава не засім’янилась. Наші пращури помітили: якщо на Івана сильна роса – на урожай огірків. В давнину говорили, якщо в цей день буде дощ, то через п’ять днів буде сонечко світить. Дощ на Івана Купала вважався благодатним.

Оксана Симоненко

Нагору