ЖИТТЯ

“Дніпро Ревучий” цьогоріч зібрав біля Переяслава 42 учасників: відеорепортаж

“Дніпро Ревучий” – це не тільки про спорт і здоров’я, це ще й просвітницько-культурологічний захід, який нагадує про минуле Переяславщини. Цього року вже вшосте сміливі й витривалі спортсмени мали нагоду перепливти річку Дніпро. Взяли участь 42 плавці.

На спортивно-культурологічний захід “Дніпро Ревучий” до Переяслава цього року приїхали гості не лише з Київщини (Переяслав, Обухів, Баришівка), а ще й із Миколаєва, Кропивницького, Вознесенська та інших міст України. В запливі взяло участь на десять учасників більше ніж у 2020 році – 42 плавці, з них – 38 долали дистанцію 3400 метрів, а четверо – пропливли аж 10 кілометрів. Інформатор бачив, як це було.

Стартували спортсмени з Трахтемирівського півострову. Долаючи Дніпро, вони вшановували пам’ять про колись затоплені села: Андруші, В’юнище, Городище, Монастирок, Зарубинці, Трахтемирів, Комарівка, Підсінне, Циблі та Козинці.

Хто ж цьогоріч показав найкращі результати? Третє місце на дистанції 3400 метрів посів жіночий дует із Кропивницького – Анна Гребенчук та Олена Арсенюк. У цій же дистанції другим прибув ідейний натхненник “Дніпра Ревучого”, переяславець Микола Богатир. Перемогу виборола 16-річна киянка Вікторія Постульга. У 10-кілометровій дистанції першими прийшли одразу двоє – Михайло Романішин з Миколаєва та Олександра Левченко з Кропивницького.

Поки учасники запливу долали свої дистанції, вболівальникам та гостям було чим насолодитися. На березі Дніпра знайшлися художники, які влаштували для себе невеличкий пленер. Одна з мисткинь, учениця художньої школи Переяслава Карина Кузьменко почала писати картину. Також можна було відвідати намет, де масажистка з 25-річним стажем Світлана Глущенко пропонувала свої послуги. На березі був і столик для гри в пінг-понг, і пляжний волейбол, і гирьові змагання.

Нагадуємо, що до фінансових ресурсів у Програму розвитку фізкультури та спорту Переяславської ТГ додали три мільйони гривень. Їх використають на покращення стадіону.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору