ЖИТТЯ

Як розвинути позитивне мислення: шість корисних порад

Негативне мислення сприяє “притягуванню” негативних подій, адже ми просто не помічаємо позитиву, а акцентуємо увагу на негативі. Тому потрібно змінювати налаштування, перетворюючи будь-яку подію в радість.

Детальніше про те, як розвинути позитивне мислення, розповість Інформатор.

Щастя – це здоров’я. Позитивний настрій допомагає зняти стрес і, як наслідок, захищає ваше здоров’я. Згідно з дослідженням, проведеним в Університетському коледжі Лондона, підтримання позитивного ставлення пов’язане з наявністю сильної імунної системи і меншою кількістю нейроендокринних, запальних і серцево-судинних проблем.

Забороніть собі розчаруватися. Якщо на вашому шляху трапляються перешкоди і невдачі, сприймайте їх як життєвий досвід, можливість розвинути свої слабкі сторони і мисліть з позиції пошуку обхідних шляхів. Ваше завдання – досягти рівноваги, сформувати позитивну картину світу, чого б вам це не коштувало, а розчарування тягнутимуть вас назад і не дадуть жити щасливо.

Насичуйте себе позитивними емоціями. Дуже важко впоратися з неприємними думками, коли навколо суцільний негатив. Заохочуйте себе, робіть те, що вам подобається, або те, що приносить вам задоволення, щастя. Дивіться смішні фільми, запрошуйте друзів на каву, гуляйте з дітьми – це прості, повсякденні речі, які роблять нас позитивними. Проблема у тому, що іноді ми настільки звикаємо до них, що перестаємо цінувати.

Спілкуйтеся з позитивно налаштованими людьми. Відповісти на запитання “як навчитися мислити позитивно” вам допоможуть такі ж люди, як і ви. Намагайтеся оточувати себе тими, хто в усьому намагається бачити плюси, не “залипає” на невдачах. Люди, які тримають образи, злопам’ятні або взагалі не люблять життя, відбирають у вас багато енергії і душевних сил.

Шукайте світлу сторону. У всьому, що з нами відбувається, є як позитивні, так й негативні сторони. Фокус у тому, щоб шукати світлу сторону навіть у негативному. Навіть найгірша критика може бути конструктивною. Зосередьтеся на тому, щоб знайти щось хороше в неприємностях.

Будьте цілеспрямовані. Успіх приходить до тих, хто чітко бачить свої цілі і готовий рухатися до досягнення їх. Завжди складайте плани та дотримуйтеся їх. Враховуйте навіть незначні досягнення – ваша свідомість буде запам’ятовувати позитивний досвід, що в підсумку сприятиме вашій впевненості та позитиву.

Нагору