ВЛАДА

На Переяславщині кожен може зробити щеплення проти COVID-19: якими вакцинами та куди звертатися

На останній сесії міської ради говорили й про вакцинацію. Якою вакциною можна зробити щеплення на Переяславщині та де саме?

22 липня на тринадцятій сесій міськради йшлося й про вакцинацію. Голова громади Вячеслав Саулко наголосив, що є термінове розпорядження Офісу Президента, МОЗ і КОДА про негайне створення центрів проведення профілактичних щеплень проти COVID-19. Спалахи захворюваності зменшилися, але за прогнозами медиків восени може розпочатися нова хвиля, тому зараз – ідеальний час для того, щоб вакцинуватися. Про це повідомляє Інформатор.

Найнижчі показники вакцинованих – у селах, де в людей дуже мало інформації про процедуру щеплення й про вакцини. Детальніше про це під час сесії розповіла директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Царенок:

– На сьогоднішній день в нашій громаді створено чотири стаціонарних пункти щеплень: міська амбулаторія в Переяславі, амбулаторія в селі Велика Каратуль, амбулаторія в селі Хоцьки та в селі Циблі.

Жителям Переяславщини можуть зробити профілактичне щеплення такими вакцинами: AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna. Лікарі працюють як у амбулаторіях, так і виїжджають до пацієнтів. Наталія Царенок закликала старост долучитися до згрупування сільського населення для того, щоб люди все ж таки потурбувалися про власне здоров’я та здоров’я оточуючих. Вакциною Pfizer поки що можуть скористатися лише організовані колективи, де працює понад 50 людей. Інші вакцини доступні кожному.

Якщо ви хочете вакцинуватися від коронавірусу, зверніться до свого сімейного лікаря. Якщо ви не маєте сімейного лікаря, потрібно його обрати й укласти декларацію, після чого можна робити вакцинацію.

Контактні номери телефонів:

  • Переяслав, міська амбулаторія ЗПСМ: (04567) 5-25-06;
  • Велика Каратуль, амбулаторія ЗПСМ: 3-41-33;
  • Циблі, амбулаторія ЗПСМ: 2-41-71;
  • Хоцьки, амбулаторія ЗПСМ: 3-21-86.

Нагадуємо, до фінансових ресурсів у Програму розвитку фізкультури та спорту Переяславської ТГ додали три мільйони гривень. Їх використають на покращення стадіону.

Юлія Кравченко

Нагору