ЖИТТЯ

Дем’янці та Харківці разом відгуляли День сіл: вітали найсильніша людина планети та голова РДА

Дем’янці та Харківці разом відсвяткували День сіл. На гулянні був яскравий концерт, вітання від найсильнішої людини планети, багато розваг, смаколиків та інше.

31 липня у селі Дем’янці Переяславської громади біля будинку культури відбулися гучні гуляння з нагоди дня народження двох сіл – Дем’янець та Харківець. Святкування стали можливими завдяки старості Дем’янецького округу Сергія Кузьменка та відділу культури й туризму Переяславської міської ради. Журналісти Інформатора теж завітали до села й бачили, як місцеві жителі святкують.

Села Дем’янці та Харківці вже близько року є частиною Переяславської громади, але в цих населених пунктів є насичена подіями, цікава й незабутня історія. Під час урочистостей розповідали, що перша згадка про село Дем’янці датована 1155 роком – про нього писали в “Ніконовському літописі”, а назва тоді звучала як “Демінеск”. Харківці з’явилися вже пізніше – у 1600-х роках. Ці села пережили голодомор, після якого втратили майже половину населення, але сьогодні вони продовжують жити й процвітати.

На святкуванні можна було побачити понад 15 виступів творчих колективів, серед яких “Мальви”, “Дем’янчанка”, “Водограй” та інші не менш талановиті співаки. Прийшли туди не тільки жителі Дем’янець та Харківець, а й чимало гостей із Переяслава, Хоцьок, Цибель та інших населених пунктів. Був там і голова Переяславської ТГ Вячеслав Саулко. Він звернувся з вітальним словом до жителів Дем’янець та Харківець, а ще, скориставшись нагодою, нагородив відзнакою старосту села Дем’янці Сергія Кузьменка за врятовані життя дівчат, які нещодавно ледь не потонули.

Завітали на День сіл й інші цікаві гості. Голова Бориспільскої райдержадміністрації Руслан Дяченко розповів, що 31 липня якраз вирушав до родичів у Харківці, а потім дізнався про це свято й вирішив усе ж таки заїхати в Дем’янці. Побував на святі навіть найсильніший чоловік планети Олексій Новіков. Раніше він вже з’являвся у відеосюжеті Інформатора. Олексій розповів, що на День сіл його запросив Сергій Кузьменко. Чи не найяскравіше побажання селянам висловив саме Новіков – він зичив, щоб люди навчилися правильно відпочивати й не перебували в постійному стані перевтоми. Зазначив, що днями повернувся із Шотландії, де й дізнався що таке “культура відпочинку”.

Нагадаємо, 31 липня відбувся також черговий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Усі матчі завершилися розгромами.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору