ЖИТТЯ

Перший будиночок для котів у Переяславі перетворився на притулок: як вирішити цю проблему

Ситуація з бездомними котиками у Переяславі досить проблемна. Біля сьомої школи встановили будиночок для котиків, але туди почали підкидати кошенят.

29 березня біля сьомої школи встановили перший у Переяславі будиночок для котів. Він був призначений для дорослих тварин, ніхто навіть подумати не міг, що сюди почнуть підкидати безпомічних кошенят. Зараз біля будиночка живе близько десяти тваринок. Деякі жителі мікрорайону Спаська левада скаржаться, що будиночок їм заважає, бо туди зносять їжу, підкидають кошенят. Про це повідомляє Інформатор.

Ірина Пюра, секретарка громадської організації “Кіт у чоботях”, розповіла про ситуацію:

– Кошенят стало значно менше, деяким пощастило і їх забрали в сім’ю. Що ж сталося з іншими, можна тільки здогадуватись. Оскільки будиночок розташований біля дороги, то кошенята можуть вибігти і їх зіб’є машина. Не виключено, що пухнастиків можуть загризти собаки, також вони можуть провалюватись в дірки плит. Надворі кошенят вражають різні хвороби: грибок, герпес, глисти. З того моменту, як поставили будиночок, до нього загалом підкинули 51 кошеня.

До будиночку я прихожу тричі на день, намагаюсь підліковувати та годувати кошенят. Котики тут ручні, бо були народжені біля людей. Забирають в основному здорових, гарненьких та переважно хлопчиків. Я вважаю, що для того, щоб ситуація з котиками покращилась, потрібно забрати будиночок або переставити. Люди спершу будуть ще зносити котів сюди, а потім, думаю, припинять. Насамперед потрібно попіклуватись про тих кошенят, які є зараз в будиночку. Їм потрібно десь пережити осінь та зиму, тому що будиночок для цього не пристосований: він холодний, там є щілини.

Біля школи є сім нестерилізованих кішок. У тих, хто їх годує, немає коштів на стерилізацію, тому необхідна програма безкоштовної стерилізації. Така програма зараз на розгляді в міській раді. Чекаємо відповіді.

Перший будиночок для котиків

У кого є кішка, той може не боятися самотності

Кошенятам не місце на вулицях

Рекомендації щодо того, як поводитися біля будиночка

Будиночок для котів – не притулок

Життя з кішкою – це пригоди, веселі події і безліч незабутніх фото

Котик чекає на люблячу сім’ю

У білого котика праворуч проблеми з травленням, його потрібно забрати додому та підлікувати

Котики тут грайливі та лагідні

Денний сон – найсолодший

Надворі кошенят підстерігають різні небезпеки

У кого є кішка, той може не боятися самотності

З моменту появи будиночка до нього підкинули 51 кошеня

Якщо у вас є кішка, ви повертаєтеся не в будинок, а додому

І як таке чудо не забрати додому?

Нагадаємо, що у притулку для собак в Переяславі зараз 62 тварини. Баффі, Єтті та Актриса потребують сім’ю.

Оксана Симоненко

Відео і фото: Едуард Аврамич

Нагору