ЖИТТЯ

Погода на 6 серпня: у Переяславі вдень буде 27 градусів тепла

Завтра у Переяславі прогнозують грозу із дощем. Найнижча температура повітря буде вранці. 

У п’ятницю, 6 серпня, у Переяславі протягом усього дня синоптики прогнозують грозу із дощем. Але сонце час від часу з’являтиметься із-за хмар. Опади – 1,9 мм. Найхолодніше буде вранці – 22 градуси тепла. Тепліше стане вдень – 27 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 6-16 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 58 та 80 відсотками протягом доби. Тривалість дня 6 серпня – 14 годин 58 хвилин. Завтра день стане коротшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:30, а захід – о 20:28.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1930 році – 33,2 градуса тепла, а найнижчу в 1907-му – 8,3 градуса тепла.

Народні прикмети:

6 серпня вшановують пам’ять священномучеників благовірних князів Бориса та Гліба. У народі день Бориса і Гліба називали паликопна (гроза палить копиці), тому в поле намагались не виїжджати, за польові роботи не братися. Погоду дізнатись нашим пращурам допомагали квіти: якщо квіти в’юна щільно закрились, незабаром буде дощ.

Оксана Симоненко

Нагору