ЖИТТЯ

Пориньте у літню атмосферу: підбірка актуальних легких фільмів

Ці фільми віртуально перенесуть вас до моря або океану. Адже влітку так хочеться опинитись десь на пляжі та відчути морський бриз, хоча би через екран. 

У літні спекотні дні не завжди хочеться виходити з дому, краще насолодитись хорошим фільмом та смаколиками. Кіно про літо нічим не гірше за традиційні різдвяні комедії, адже також показує найсвітліші людські почуття, щоправда, у спекотну пору року.

Інформатор підібрав фільми, з якими ви зануритесь в атмосферні літні дні.

“Вікі, Крістіна, Барселона”, 2008 

Дві молоді американки Вікі та Крістіна проводять літні канікули в Барселоні. Кожна з них полюбила це місто, а також захопилася молодим художником на ім’я Антоніо. Вікі налаштована тільки на серйозні стосунки. Вона мріє про побачення, весільну сукню і сім’ю. Крістіна ж сексуально розкутіша і хоче провести літо в обіймах спокусливого чоловіка. Як дівчата ділитимуть між собою коханого?

“Цей незручний момент”, 2015

Ця легка французька романтична комедія одразу припала до душі глядачам і ось уже декілька років не втрачає популярності. В центрі сюжету двоє друзів, чоловіків за сорок, які вирішили разом відправитись на канікули і взяти за компанію своїх доньок. Та ситуація стає дещо незручною, коли донька одного із чоловіків закохується в його друга. Стосунки між чоловіками та їхніми доньками стають складними, що змушує їх потрапляти у кумедні ситуації. Нічого вульгарного у фільмі немає — легкі жарти, легкий сюжет, літня Рів’єра і милий фінал — все, що треба для гарної комедії.

“Злови хвилю”, 2017

У скарбничку глянцевих фільмів про моду любителі красивих картинок можуть віднести цей фільм. 18-річна Кора давно собі заробила репутацію успішної моделі, як і круглу суму, якою, втім, не може розпоряджатися без згоди мами. У той час, як всі однолітки-дівчата мріють опинитися на її місці, сама Кора, втомлена від подіуму і зйомок, відправляється на канікули до тітки, що живе в тихому містечку на узбережжі. Там, щоб зняти стрес і відчути смак до життя, Кора намагається підкорити хвилі і встає на дошку для серфінгу. Хто сказав, що не можна почати нове життя, навіть якщо в минулому ти – перспективна модель?

“Незабутнє літо”, 2018 

У центрі сюжету сімейної мелодрами — лікар Джессіка, яка живе разом зі своєю донькою Авою. Більшу частину часу жінка присвячує роботі. Через це вона часто конфліктує зі своєю донькою. Втомившись від усього, Джессіка вирушає у відпустку на Фіджі.

“Нічого собі канікули!”, 2018

Класична французька романтична комедія про те, як протилежності опиняються в непередбачуваних обставинах, а від ненависті до любові, як відомо, один крок, і навпаки. Маріон – самодостатня, але не надто розбірлива в зв’язках. Бен – серйозний чоловік, але зовсім недосвідчений у питаннях знайомств. Проте він шукає щастя в тіндері, де й зустрічає Маріон. З першого ж погляду між ними виникає симпатія і пара вирішує відправитися на спільний відпочинок до Болгарії, та ще й дикунами. Чи варто говорити, що різні уявлення про відпочинок і життя зруйнують ідилію ще до того, як вони встигнуть дістатися до місця призначення?

“Пляжний нероба”, 2019

У ексцентричному фільмі Хармоні Коріна, автора культових “Відв’язних канікул”, головний герой постає в ролі поета на прізвисько Місячний Пес, який взагалі не париться з приводу будь-яких проблем. Його сенс життя – вечірки, друзі, жінки, алкоголь і насолода моментом. Його кредо: будь вільним духом і проблеми оминуть тебе. Навіть загроза не отримати спадок покійної дружини, яка тимчасово закрила йому доступ до безперервного свята, не застає неробу зненацька. За умовами йому потрібно взятися за голову і закінчити нову книгу. Але чи готовий поет відмовитися від свого веселого життя заради забезпеченого майбутнього?

“Ібіца”, 2019

Щоб завоювати серце нової коханої, Філіп вирішує подружитися з її дітьми-підлітками. Щоб створити відповідну атмосферу і полегшити собі завдання, він забирає їх на відпочинок в Ібіцу. Але що робити ортопеду середнього віку, який звик до розміреного і тихого відпочинку, в оточенні тусовщиків і наркоманів? Виживати і викручуватися з колотнеч, в які вони потрапляють.

Нагадаємо, що раніше ми ділились з вами класними фільмами про собак. Цю підбірку ви можете побачити тут. 

Оксана Симоненко

Нагору