ЖИТТЯ

Після цих фільмів вам захочеться мати домашнього улюбленця: підбірка від Інформатора

Собаки вважаються друзями людини вже багато поколінь. Тож про них встигли зняти чимало якісних фільмів.

Собака — найкращий друг людини, найвідданіший вихованець, який ніколи не підведе свого господаря. Чи знаєте ви хоча б одну кінострічку, де собаку показали б із негативного боку?

Інформатор підібрав декілька хороших фільмів про цих вірних друзів. Після перегляду їх ви точно захочете взяти додому тваринку, а знайти її можна  в собачому притулку в Переяславі.

“Лесі”, 1994

Перша дружина Стіва Тернера померла. У нього під опікою залишилося двоє дітей Меттью і Дженніфер. Через деякий час чоловік знову одружився на Лаурі. Так склалися обставини, що сім’я змушена була переїхати з благополучного Балтімора на ферму, розташовану в Віргінії. Колись вона належала покійній дружині Стіва. Як розказано в кінокартині “Лесі”, в дорозі вони випадково знайшли бездомну собаку-колі. Всі стали називати її Лесі.

Собака на фермі стала справжнім другом підлітка Меттью. З її допомогою хлопчина знайшов щоденник своєї покійної мами. Потім Меттью подружився зі своєю ровесницею Ейпріл Портер. Юнак багато часу проводив разом з нею, а колі всюди їх супроводжувала. Тернери вирішили зайнятися розведенням овець. У зв’язку з цим у них стався конфлікт з сусідом Семом Гарландом і його синами – Джошом і Джимом. Вони ніяк не можуть поділити пасовища для вигулу тварин. Конфлікт дуже швидко виріс до справжнього протистояння. Тільки, коли Метью врятував Джоша з води бурхливої ​​річки, пристрасті почали вщухати. Не останню роль в цьому зіграла Лесі.

“Бетховен”, 1992

“Бетховен” – це фільм для всієї родини, присвячений добрим вчинкам, дружбі та вірності. Цуценя сенбернара було викрадене зі своїми сусідами по зоомагазину для проведення незаконних дослідів. Під час транспортування йому вдалося вибратися з вантажівки і сховатися серед сміттєвих баків. А вранці він забрів у будинок сім’ї Ньютонів, де троє дітей вирішили, що малюк – подарунок від сварливого батька, який бажає налагодити стосунки. Після деякої плутанини і суперечок глава сімейства Джорж Ньютон поступився домочадцям і погодився залишити собаку. Так пес знайшов свій будинок і отримав ім’я Бетховен.

Він стрімко ріс, набираючись розуму та кмітливості. Діти і дружина Джоржа не чаяли в ньому душі, сам же Ньютон-старший став сприймати свій будинок, як поле бою з норовливим вихованцем. Але в сімейну ідилію прокралася біда у вигляді все тих же злочинців, які колись намагалися викрасти маленького Бетховена. Тепер їм потрібен великий собака для випробування нових куль, і їхній ватажок – місцевий ветеринар, вирішує, що пес Ньютонів буде ідеальною здобиччю. Родина має захистити Бетховена, як він захищав їх всі ці роки.

“Марлі та я”, 2008

Фільм “Марлі та я” знятий за мотивами реальної історії, що сталася з журналістом Джоном Гроганом і його дружиною Джен. Подружжя Гроганів залишають засніжений Мічиган і освоюються в сонячній Флориді. Вони обоє працюють журналістами і націлені на успіх в професії. У родині повна ідилія, за винятком однієї, але значної деталі. Джен цілком конкретно натякає Джону, що їм пора задуматися про дитину, але маленький карапуз не входить в плани репортера. Щоб не загострювати стосунки він маневрує, намагаючись обходити слизьку тему, однак чітко розуміє, що вічно це робити неможливо.

Приятель на роботі підкидає Джону думку подарувати Джен цуценя. Такий поворот дасть жінці можливість про когось піклуватися, скоротить вільний час, і думки про дітей зникнуть самі собою. У притулку пара вибирає “уцінене” цуценя, і з цієї пори їхнє життя кардинально змінюється. Новий вихованець отримує кличку Марлі і виявляється найнеслухнянішою собакою в світі. Він відразу стає одноосібним господарем в будинку, а всі старання направити енергію чотириногого друга в потрібне русло обертаються безліччю смішних ситуацій.

“Поклик пращурів”, 2020

Пес на прізвисько Бек любить своє спокійне і сите життя. Йому щиро подобається бути домашнім вихованцем з люблячими господарями. Та раптом мирне життя дружнього персонажа закінчується, відкриваючи новий етап, наповнений подорожами і вражаючими пригодами. Коли в Америці починається золота лихоманка, то Бек стає її частиною. Разом з безліччю ентузіастів і амбітних золотошукачів він відправляється назустріч новому світу.

Кожен день Беку доводиться звикати до важких умов. Якщо ще недавно він цілими днями міг грати на галявині біля будинку і ніколи не відчував голоду, то зараз пес змушений адаптуватися до суворої і дикої Аляски, просякнутої холодом. Коли чотириногий персонаж фільму “Поклик пращурів” звикає до нового життя, то він стає новачком в упряжці, що робить роботу для поштової служби. Незважаючи на свою недосвідченість, Бек показує вражаючі результати. За короткий термін йому вдається стати лідером упряжки. Собака потрапляє в дивну пригоду, знаходить собі нове місце, освоює складну професію і виявляє несподівані життєві цілі.

“101 далматинець”, 1996

“101 далматинець” – сімейний фільм від компанії Дісней. Розробник ігор Роджер – холостяк, який живе в Англії зі своїм вірним псом Понго. Чотириногий друг піклується про господаря краще будь-якої людини, але це не означає, що він не мріє про пару для них обох. Зустріч в парку з Анітою і її вихованкою Перітою стає визначальною. Незабаром у людей зав’язується роман, а собаки обзаводяться виводком чарівних цуценят.

Але виникає одна серйозна проблема, і ім’я їй – Круелла Де Віль. Ця схиблена на хутрі жінка є роботодавицею Аніти. Та, на біду, створює ескіз прекрасного манто з мотивів розмальовки власної собаки. Круелла під великим враженням і жадає отримати ексклюзивну річ. Вона планує використовувати шкурки тварин для пошиття, причому саме цуценят, адже їх шерсть м’якша. Аніта і Роджер відкидають пропозицію міс Де Віль. Але вона не має наміру відступати: найняті шахраї викрадають малюків і відвозять за місто. Понго і Періта разом з іншими тваринами відправляються в погоню, щоб врятувати діток з рук шкуродерів.

“Хатіко: Вірний друг”, 2009

Несподівані зустрічі часом виявляються доленосними і приносять багато світлих, радісних подій. Саме такою стала зустріч професора Вілсона з маленьким, симпатичним цуценятком, що виросло розумним псом, якого назвали Хатіко. Їхня історія сповнена радості і печалі, насичена концентрованими, справжніми емоціями.

Зв’язок між люблячими серцями розірвати неможливо. Справжня любов відразу ж пов’язує господаря і його улюбленця. І навіть після смерті Уїлсона Хатіко не забув, не зміг з цим змиритися. Продовжуючи тужити, він приходитиме до місця їхніх постійних зустрічей. І хто сказав, що тваринам недоступні вищі емоції, такі, наприклад, як любов. Хатіко служить живим спростуванням подібних заяв.

“Білий Бім Чорне вухо”, 1977

Іван Іванович — вже немолода людина, учасник другої світової війни, письменник, який захоплюється полюванням і любить природу. Він бере додому цуценя шотландського сетера, попри те, що його забарвлення не відповідає стандарту породи. Пізніше у Івана Івановича виникають проблеми з серцем через участь у війні і його кладуть до лікарні. Собака залишається під піклуванням сусідки, але через недогляд опиняється на вулиці наодинці. Намагаючись знайти свого господаря, він розпочинає свої мандри по чужих будинках та незнайомих родинах. Зіткнувшись з різними людьми, Бім зрештою стає жертвою людського наклепу і опиняється у прихистку для тварин. Господар, який вийшов з лікарні, знаходить свого вірного друга вже мертвим.

“Суперпес”, 2007

Фільм “Суперпес” розповідає історію про пса-супергероя. Над маленьким псом на прізвисько Блиск ставили досліди, в результаті яких малюк став наділений “несобачими” здібностями. Він виривається з лап божевільного вченого, який ставив над ним досліди й тікає. Опинившись на волі, собака потрапляє під машину до Дена Ангера, який забирає тварину до себе. Так новим господарем суперпса стає син чоловіка Джон. З самого початку стосунки у хлопчика з псом складаються не дуже добре. Але потім дитина дізнається про суперздібності Блиска.

Це змінює ситуацію. Хлопчик пропонує вихованцеві стати захисником міста. Після деяких роздумів пес погоджується. Непоганий вплив на його рішення надає Поллі, якій Блиск подобається в образі супергероя. Тепер колишній поліцейський Бігль виконує відразу дві ролі. Більшу частину свого часу він – справжнісінький, звичайний пес і вірний друг. Але варто де-небудь трапитися чомусь небезпечному і поганому, як пес стає справжнім героєм, який завжди прийде на допомогу! Коли лиходії захоплюють мера міста, це цуценя кидається на допомогу. Тепер Блиску потрібно буде повернути голову міста і покарати злочинців.

“Мармадюк”, 2010

“Мармадюк” – американська комедія, знята за мотивами однойменного газетного коміксу. У центрі сюжету – величезний дог на прізвисько Мармадюк і його друг кіт на прізвисько Карлос. Ця дивна парочка дружить один з одним, постійно робить бардак і веселиться. Вони звикли жити в своєму затишному будинку, разом з господарем Філом і його сім’єю. Але одного дня все змінюється, господар отримує нову посаду і всій родині включаючи тварин доводиться разом з ним переїхати до Каліфорнії. У Каліфорнії Мармадюк обзаводиться новими знайомими собаками, з деякими він подружився і став близький, а з іншими у нього почалася війна. Виграти в цій війні Мармадюку допоможе його незмінний друг і компаньйон – Карлос.

“Готель для для собак”, 2009

У сюжет фільму “Готель для собак” покладено історію сиріт – сестри і брата, які присвятили своє життя турботі про бездомних чотирилапих друзів. Брюсу і Енді з самого дитинства судилося жити без сімейної любові. Вони втратили своїх батьків і жили в дитячому притулку. Але довго там не затрималися. Незабаром їх усиновили. У новій сім’ї хлопці прожили недовго і встигли поміняти ще чотири таких рідні. У жодній із сімей Брюс і Енді не відчували себе по-справжньому близькими і потрібними. Тому хлопці шукали для себе корисне заняття.

Одного разу вони прогулювалися вулицею міста і побачили дуже милого собачку. Герої фільму не могли залишити його надворі, тому забрали в будинок прийомних батьків. Собаку назвали П’ятницею. Новий член сім’ї не міг довго залишатися вдома, щоб не бути поміченим. Хлопцям потрібно було знайти новий притулок для П’ятниці. Вони його знайшли. Це було велика будівля покинутого готелю. Обговоривши зі своїми друзями план будівництва собачого готелю, Брюс і Енді прийшли на об’єкт. Але як же вони здивувалися, коли знайшли там уже постійних чотирилапих мешканців.

Нагадаємо, що Переяслав може не лише стати справді туристичним містом, а й гідне бути одним із центрів кінематографу. Тут часто знімають популярні фільми, особливо в музеї просто неба, де для атмосфери давньго села не потрібно додавати зайвих реквізитів.

Оксана Симоненко

Нагору