ЖИТТЯ

Гаррі Поттер в університеті, зомбі в “Адреналіні”, Шерлок у поліції: якби в Переяславі знімали відомі фільми

Ми спробували трішки пофантазувати й уявили, що у Переяславі могли б зняли всесвітньо відомі фільми. Це б додало їм певного колориту.

Переяслав може не лише стати справді туристичним містом, а й гідне бути одним із центрів кінематографу. Тут часто знімають популярні фільми, особливо в музеї просто неба, де для атмосфери давньго села не потрібно додавати зайвих реквізитів. Також нещодавно у Циблях поблизу Переяслава знімали фільм “Дім за склом”, продовжаться зйомки вже влітку.

А якби кіношники спохватилися раніше і зрозуміли, що недорогі та якісні зйомки можна провести у Переяславі? Тоді б і Гаррі Поттер міг би навчатися не у Хогвартсі, герой Вілла Сміта у фільмі “Я — легенда” блукав би не Нью-Йорком, і Шерлок допомагав би не британській поліції.

“Шрек”

А почнемо із мультика! От уявіть, що у нашому місті відбуваються перипетії пригодницького мультфільму “Шрек”. Дракони, велетні, принцеси та балакучі віслюки. Мабуть, тоді ми влаштували б локдаун не через коронавірус, а для того, щоб не опинитися в небезпеці під час їхніх пригод. А у Переяславі багатенько таких місць, де драконисі не варто занадто розгулюватися.

“Я — легенда”

Не забули сюжет фільму “Я — легенда”? А він зараз, як ніколи актуальний: Роберт Невіл — військовий медик, учений, який намагається стримати розповсюдження жахливого невиліковного вірусу. Завдяки імунітету Невіл залишився єдиною людиною в руїнах міста, яким колись був Нью-Йорк, та, можливо, і на всій планеті. Ми ж уявили, що Невіл опинився у Переяславі і з нашим місцевим песиком, а не з їхнім американським.

“Ходячі мерці”

Ще одна постапокаліптична картина, яку можна було зняти в нашому місті. Ми ще з того докарантинного покоління, яке пам’ятає вечірки у нічному клубі “Адреналін”. І найкращі з них закінчувалися, коли надворі вже починало світати. Ось тоді всі нарешті вибиралися з клубу до своїх домівок. Для пересічних переяславців у ті моменти ми, мабуть, мали такий вигляд…

“Гаррі Поттер”

… а вже через кілька годин — на пари. І ми охайні, свіженькі, наче й не було бурхливої нічки. А от уявіть, що справді Гаррі Поттер зі своїми друзями навчався б не у Хогвартсі, а у переяславському педагогічному університеті. Думаємо, він точно був би старостою (бо має гарні організаторські здібності), а в майбутньому може б і аспірантом залишився у виші. А там і до посади ректора недалеко. Ну чому б не побудувати кар’єру, якщо не потрібно боротися з Волдемортом?

“Шерлок”

От у Переяславі скоро буде власний поліцейський офіцер. Міський голова сказав, що більшої кількості утримувати недоцільно, бо у нас є поліцейське відділення. Тож цей єдиний офіцер має бути вартий п’ятьох, чи не так? У нас є пропозиція на цю посаду — Шерлок Голмс. Звичайно, не обійдеться він без свого партнера Ватсона. Однак точно можна не сумніватися, що відсоток розкритих злочинів у нашому місті зросте.

“Льодовиковий період”

Зима вже закінчилася, але дехто цього, здається, досі не зрозумів. От недавно на Дніпрі у Циблях на відколотій крижині опинилися шість рибалок. Оскільки все закінчилося без жертв, зараз можна лише посміятися над їхньою безвідповідальністю. Якби у Переяславі опинилися герої мультфільму “Льодовиковий період”, то не виключено, що могли опинитися в подібній ситуації. Вони ж не звикли до такого тепла.

“Таксі”

А от фільмів зі швидкими автівками на кшталт “Форсажу” чи “Таксі” у Переяславі не знімеш. А якби все-таки хтось і наважився, то тачки, скоріше за все, не розсікали вулицями міста, а стояли на “шиномонтажках”. Якщо ви забули про якість наших доріг, то ми обов’язково нагадаємо найближчим часом.

“Щоденник пам’яті”

Пригадуєте неймовірний кадр із фільму “Щоденник пам’яті”, де головні герої пливуть на човні поміж безлічі лебедів. Це так романтично! У Переяславі також можна зняти щось подібне, але в бюджетному варіанті: на річці Альта та з двома лебедями.

Нагадаємо, що раніше ми зробили кілька кумедних мемів про найцікавіші події березня. Переглянути їх можна за посиланням.

Віталій Усик

Фото: Юрій Товкайло

Нагору