ЖИТТЯ

У Переяславі з’явиться постійний притулок для собак: відеорепортаж із прибирання території

У Переяславі активісти прибирали територію в мікрорайоні Підварки на якій зовсім скоро з’явиться постійний притулок для собак. У найближчі два місяці безпритульні тварини нарешті матимуть домівку. 

Сьогодні, 7 серпня, о 10:00 в мікрорайоні Підварки (вулиця Суворова 10а) почалася толока, на яку зібралося близько тридцяти людей. Це і активісти, й депутати міської ради, й просто небайдужі жителі. Організували прибирання представники ГО “У добрі руки”, метою є розчищення території на якій скоро з’явиться постійний собачий притулок. Інформатор теж був на толоці й бачив процес перетворення території.

Членкиня ГО “У добрі руки” й депутатка міської ради Аліна Литвин розповіла про майбутній притулок детальніше:

– Мета – якомога швидше відкрити постійний притулок для собак. Ми вдячні тим, хто знайшов час приїхати й допомогти. Насправді, дехто працює тут із 8-ої години ранку (ред. – початок суботника був о 10:00). З наступного тижня ми плануємо будівництва чергової лінії вольєрів. Враховуючи те, що нам протягом 1-2 місяців потрібно покинути території пункту перетримки на вулиці Богдана Хмельницького, ми виходимо з цієї ситуації як можемо.

Представники Переяславської міської ради допомогли ГО “У добрі руки” матеріалами, зокрема, виділили й доставили на місце майбутнього притулку плити. Центр зв’язку та управління ДСНС України надали техніку. Втім, більша частина фінансової допомоги – благодійні внески людей на рахунок громадської організації. Раніше ГО збирала кошти на автомобіль для транспортування собак. Тоді вдалося зібрати близько 60 тисяч гривень, але пункту перетримки пощастило – вони отримали автомобіль від Переяславського ВУКГ, а кошти лишилися. Їх вирішили витратити на спорудження вольєрів для майбутнього собачого притулку.

Нагадуємо, нещодавно ми публікували фоторепортаж з нічних вулиць Переяслава. Фотограф Інформатора, озброївшись камерою, вибрався на нічну прогулянку, щоб показати читачам Переяслав з іншого боку – темного, але дуже привабливого.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору