ВЛАДА

Що заважає ремонтувати дороги в Переяславі: розповів міський голова Вячеслав Саулко

Голова Переяславської ТГ Вячеслав Саулко повідомив, як проходять ремонтні роботи на вулиці Небесної Сотні й скільки на це витрачають грошей. А також – про деякі незручності під час роботи на дорогах.

Вчора, 20 серпня, голова Переяславської громади Вячеслав Саулко інспектував ремонтні роботи дороги на вулиці Небесної Сотні в Переяславі. Про це написав на своїй сторінці у Facebook, передає Інформатор. Саулко вважає, що ця вулиця є однією з тих, на якій ремонт був дуже необхідний ще багато років тому. Розпочати його вдалося за кошти лише з міського бюджету, фінансування з держави немає.

Міський голова в своєму дописі розповів, як саме відбувається ремонт дороги та скільки грошей на це витрачають: “Наразі триває зняття верхнього шару асфальту, шлакових відходів та різного непотребу, який роками підсипався на дорожнє покриття. Буде зроблено капітальний ремонт 650 метрів дороги. Вартість робіт з повної реконструкції асфальтного покриття за тендерними умовами складала близько 5 млн гривень. Ми дякуємо переяславському підприємству “Агрошляхбуд” на чолі з Олександром Гончаренком, яке знизило вартість робіт до 3,5 млн гривень. Завдяки цьому міський бюджет може суттєво зекономити”.

Вячеслав Саулко також звернув увагу на ще одну дорожню проблему Переяслава – власники ділянок виходять за межі своєї території: встановлюють паркани, висаджують дерева, кладуть велике каміння, завозять глину, землю чи пісок. Через це ширина деяких доріг звужується критично, що унеможливлює викладання тротуарної бруківки. Мер просить переяславців поставитися з розумінням до цієї проблеми та не виходити за межі своїх територій.

– Наша мета – зробити ідеальне дорожнє покриття у всій громади, а все, що поза межами дороги, буде переобладнано в тротуарну доріжку або зелені насадження з газонами та квітами. Але ні в якому випадку прошу не висаджувати дерева, бо вони можуть перешкоджати нормальному проїзду спецтехніки для очищення дороги від снігу, карет швидкої та невідкладної допомоги, пожежним службам тощо, – зазначає Саулко.

Нагадуємо, 17 серпня на засіданні виконкому вирішили спиляти ялинки на центральній площі Переяслава. Але на сесії міської ради мер запевнив, що поки їх не чіпатимуть.

Юлія Кравченко

Фото із Facebook-сторінки Вячеслава Саулка

Нагору