ЖИТТЯ

У Переяславі державний прапор підняли ліцеїсти “Патріота”: відеорепортаж

На центральній площі Переяслава провели урочистості до Дня Державного прапора України. Подяки та грамоти вручили представникам активної молоді громади. 

23 серпня в Україні відзначають День Державного прапора. У честь свята в багатьох куточках України підіймають синьо-жовтий стяг. І Переяслав не став винятком, о десятій ранку на центральній площі міста розпочались урочистості. Про це повідомляє Інформатор.

Прапор цьогоріч підіймала рота почесної варти ліцею-інтернату “Патріот”: Вікторія Васюхно, командир розрахунку почесної варти, віце-сержант, молодші сержанти Владислав Близнюк, Владислав Гопкало та Владислава Солоченко. Цей процес супроводжувався Гімном, який виконав хор викладачів дитячої музичної школи. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Із привітальним словом виступили перший заступник голови міськради Анатолій Фесенко, доктор філологічних наук Микола Корпанюк, майор збройних сил України Олександр Бузницький. Патріотичну пісню виконала співачка Лідія Ющишина. Традиційно вручали паспорти громадянина України, сьогодні їх отримали Юлія Рижко і Єлизавета Підлісна із Гайшина та Денис Федінчик і Тимур Дереча із Переяслава.

З нагоди відзначення Дня державного Прапора України представникам активної молоді вручили подяки та грамоти за внесок у розбудову громади. Такі відзнаки отримали: Володимир Сонько і Владислав Міранович із молодіжної ради; Ігор Янчук, Роман Стась і Андрій Александров із ГО “ДжемТолока”; Микола Богатир, ГО “Корінь нації”; Катерина Нечепоренко, Аліна Думан і Владислав Клок із міської ради дітей Переяслава та активна молода людина Андрій Дударь. Після проведення урочистої частини представники місцевої влади, а також інші жителі міста поклали квіти до меморіальних пам’ятних знаків.

Прапор цьогоріч підіймала рота почесної варти ліцею-інтернату “Патріот”

Анатолій Фесенко виступив із привітальним словом

Традиційно вручали паспорт громадянина України

Представникам активної молоді вручили подяки та грамоти

Подяку вручили Миколі Богатирю

Подяку вручили Владиславу Соньку

Нагадаємо, що до Дня Незалежності в Переяславі влаштують дуже насичену програму. З переліком заходів можна ознайомитися за посиланням.

Оксана Симоненко

Відео та фото: Едуард Аврамич

Нагору