ЖИТТЯ

Як підготуватися до осені: кілька атмосферних порад

На календарі вже минають останні серпневі деньки, а разом з тим десь підкрадається осіння хандра. Як не розкиснути під час цієї “сумної” пори року і як до неї підготуватися?

Ось-ось пожовкне листя, небо почне затягуватися хмарами, ночі стануть довшими, а дощі йтимуть все частіше. Тим не менш, це не привід для суму, зате гарна нагода для пошуку нових емоцій. Як підготуватися до осені, дізнайтеся від Інформатора.

Змініть режим дня. Зовсім скоро світловий день кардинально зміниться – нас чекають тривалі сутінки й короткі світанки. Саме час розпланувати будні і вихідні так, щоб якомога більше часу проводити із сонцем. Постарайтеся скоригувати годинник для сну і обміркуйте комфортніший час для посиденьок і прогулянок з друзями.

Позбавтеся мотлоху. Осінь – пора в’янення, але в той же час і оновлення. Чому б не позбутися від мотлоху, який накопичився за літо? Зберіть непотрібні речі у величезну коробку і розпрощайтеся з нею. Якщо ж вам шкода викидати улюблені дрібнички, роздайте їх друзям. І їм приємно, і вам спокійно.

Створіть правильну атмосферу. Аура в будинку абсолютно точно допоможе налаштуватися на осінній лад, а вже він у свою чергу дозволить відчути себе затишно і натхненно. Непотрібні речі й літні предмети інтер’єру також краще заховати до наступного року – запустіть свіже повітря через вікна і насолоджуйтеся простором і чистотою.

Утеплюйтесь. Діставайте ковдри і пледи! Текстилю восени багато не буває. Він і вночі обігріє, і з чашкою гарячого какао стане в нагоді. Торшери та бра допоможуть створити приємне м’яке світло і зігріти ваші думки. Ароматичні свічки привнесуть у ваш простір найніжніші запахи кориці, ванілі, кави й шоколаду. Ну і, зрозуміло, светри з високим горлом і шарфи з китицями ніхто не скасовував.

Подбайте про осіннє меню. Ніщо не зігріває і не радує так, як смачні частування. Саме час відшукати рецепти домашньої випічки вашої бабусі й потрудитися на кухні. А для заклопотаніших також є варіанти – в міських кафе скоро з’являться осінні страви та напої.

Складіть осінній плейліст. Слухайте більше музики. Вдома, надворі й скрізь, де тільки можливо. Нехай це будуть джаз або блюз – така мелодія проникне в найпотаємніші глибини душі. Луї Армстронг і Бі Бі Кінг завжди готові наповнити вас необхідною атмосферою.

Заведіть щоденник читання. Який ще час, як не осінь, так ідеально підходить для какао, пледа, чаю, печива і хорошої книги? Класична “Життя у позику” Ремарка допоможе вам впоратися з осінньою нудьгою і відчути цінність кожного дня. А сучасний “Вуличний кіт на ім’я Боб” Боуена подарує надію на те, що для щастя достатньо лише впустити в своє серце добро. Не забувайте й про поезію – вірші Ліни Костенко, Сергія Єсеніна та Анатолія Рекубрацького заповнять всі прогалини у вашому похмурому настрої.

Заплануйте прогулянки. Відправляйтеся в парк і збирайте букети з листя. Залишайте яскраві композиції флористики всюди або забирайте їх додому. Знайдіть чарівні локації й робіть незабутні фото в червоно-жовтих відтінках.

Складіть список справ на найближчі три місяці. Щоб осінь виявилася не тільки приємною і атмосферною, але й продуктивною, слід поставити для себе цілі. Подумайте над тим, що ви хотіли би втілити в життя до нового календарного року. Знайдуться й справи, які ви давно відкладали на потім.

Нагору