ЖИТТЯ

Єдиним кандидатом на посаду ректора університету в Переяславі став Віталій Коцур

Невдовзі відбудуться вибори ректора переяславського університету. Кандидат лише один – Віталій Коцур.

23 вересня відбудуться вибори ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Міністерство освіти та науки України винесло лише одну кандидатуру на посаду – доктора історичних наук, доцента Віталія Коцура. Він же наразі виконує обов’язки ректора університету після того, як 31 травня цього року закінчилася каденція Віктора Коцура (його батька). Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт переяславського університету.

У виборах візьмуть участь 430 представників університету: наукові, науково-педагогічні, педагогічні працівники – 324 особи (75,35%); представники з-поміж здобувачів вищої освіти – 65 осіб (15,13%); представники, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками університету – 41 особа (9,53%). Для перемоги Віталій Коцур має отримати понад 50 відсотків голосів.

Із 1998 року педагогічний університет (тоді ще інститут) в Переяславі очолював Віктор Коцур. 31 травня 2016 року він був єдиним кандидатом на виборах на посаду ректора, і його підтримали 91,5% студентів та працівників університету, які мали право голосу. Віктор Петрович більше не міг подавати свою кандидатуру, оскільки провів на посаді два терміни (вибори ректорів проводяться з 2014 року).

Про те, що потрібно, аби стати ректором університету Переяслава, ми писали раніше. Список вимог – за посиланням.

Віталій Усик

На фото із сайту університету – ліворуч Віктор Коцур, праворуч Віталій Коцур

Нагору