ЖИТТЯ

“Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка”: у Переяславі знову спалюють сухостої

Вчора до поліції Переяслава надійшло декілька звернень про те, що люди спалюють траву та сухе листя. Така халатність нерідко провокує серйозні пожежі. На цьому наголошують рятувальники.

Вчора, 8 вересня, до поліції надходили повідомлення про те, що жителі Переяслава палять сухе листя на вулицях Андрушівській та Переяславській. ДСНС вже вкотре намагається привернути увагу до таких підпалів, щоб зменшити їхню кількість, передає Інформатор.

Начальник ВОПР Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області, полковник служби цивільного захисту Сергій Лисенко застерігає: “Із настанням осені пожежно-рятувальні підрозділи області все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах: унаслідок необережного поводження із вогнем, звичайної необачності, горить суха рослинність та її залишки на відкритих територіях. Добре, коли такі пожежі обмежуються лише сухою травою, проте трапляються й такі випадки, коли вогонь перекидається на житлові будинки та споруди. Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття. Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території”.

Нагадуємо, нещодавно в Переяславі сталася серйозна пожежа – горів цех з виготовлення меблів. Ймовірна причина – замкнення електромережі. Увагу до цієї проблеми вирішив привернути провідний інспектор РС ГУ ДСНС Денис Порохня.

Юлія Кравченко

Нагору