ЖИТТЯ

Як легко та швидко прокидатися зранку: п’ять корисних порад

Регулярний недосип загрожує не тільки проблемами зі здоров’ям, але й знижує працездатність. Тому важливо знати, як правильно прокидатися вранці.

Щоб не мати проблем з пробудженням, треба дотримуватися всього п’яти нескладних правил. Про них розповість Інформатор.

Лягати спати треба тільки в провітреній кімнаті. Кисень допоможе зануритися в глибокий сон і по-справжньому відпочити. Тоді ви точно не почуватиметесь о сьомій ранку розбитим.

Заведіть звичку лягати в ліжко в один і той же час. В такому випадку у вас стабільно буде приблизно однакова тривалість сну. В ідеалі потрібно спати не менше 7-8 годин на день. Якщо умова дотримана, прокинутися навіть о 6:30 не здаватиметься вам великою проблемою.

Поставте на будильник приємну мелодію. Прокидатися під звук піонерського горна, звичайно, ефективно – точно не проспиш, але неприємно. А ось спів птахів у лісі або шум моря викличуть приємні спогади, емоції і вставати з ліжка ви будете з усмішкою на обличчі.

Поставте будильник не у ліжку, а подалі. Якщо ви зможете вимкнути будильник, не відкриваючи очей, то прокинутися по-справжньому не вийде. Доведеться сонним снідати, збиратися… І добре, якщо ви остаточно прокинетеся до того, як зустрінетесь в коридорі з начальником.

Не закривайте вікна занадто щільними шторами. Доведено – людський організм здатний прокидатися і сам, якщо в приміщенні стає світло. В абсолютній темряві створюється помилковий посил, що ще ніч.

Нагору