ЖИТТЯ

У Переяславі на Спаській Леваді собака неодноразово кусав людей: як вирішили цю проблему

У мікрорайоні Спаська Левада люди скаржилися на собаку, який неодноразово кусав дітей. Його підгодовувала одна з жительок мікрорайону. Як вирішували проблему з небезпечним псом, дивіться в нашому відеосюжеті.

До редакції Інформатора звернулося декілька мешканок будинку на Набережній, 4 в переяславському мікрорайоні Спаська Левада. Жінки поскаржилися, що біля їхньої багатоповерхівки є дитячий майданчик, поряд з яким вільно гуляють небезпечні вуличні собаки. Одна з цих тварин нещодавно вкусила дитину. Інша мешканка цього ж будинку Надія Бородіна 10 вересня розповіла про напад собаки на дитину у Facebook. Мами схвильовані, тому запросили журналістів Інформатора, щоб поділитися цією історією.

11 вересня ввечері команда Інформатора зустрілася з мешканцями Набережної, 4. Вони показали нам білого собаку, який вже неодноразово нападав на людей, і у цей час на наших очах пес знову вчепив за ногу дитину. З дівчинкою все добре, але люди обурилися ще більше.

Ми дізналися, що в багатоповерхівці мешкає жінка на ім’я Тетяна, яка майже щодня ввечері підгодовує собак – залишає для них пакетик із їжею біля сміттєвих баків. Люди, які запросили Інформатор для висвітлення цієї проблеми, вважають, що саме через таку турботу тварини звикають жити в дворі, що загрожує як дорослим, так і дітям. Ми дочекалися Тетяну й вислухати її думку. Спілкуватися вона не дуже хотіла, але свою позицію все ж пояснила.

– Люди на мене ображають через те, що я годую собак. Знайдіть інший вихід, – зазначила Тетяна. Після цього наголосила, що тиждень тому самостійно щепила цих псів. Додала, що шкода тварин, тому інакше чинити не може.

Зрештою спільно вирішили, що потрібно забрати білого пса, який так лякає людей. Ми зв’язалися з головою ГО “У добрі руки” Тетяною Чеботарь, яка посприяла тому, що собаку вже наступного ранку вивезли з прилеглої до будинку території. Зараз тваринка в повній безпеці, вона на тимчасовій перетримці в собачому притулку Переяслава.

Нагадуємо, у тимчасовому притулку для собак в Переяславі живуть Аза, Харі та Дуня. Познайомтеся з ними ближче. Можливо, хтось із цих песиків стане частиною вашої родини.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору