ВЛАДА

Чому Сергій Дяченко подав до суду на мера Переяслава Вячеслава Саулка

Колишній голова Переяслав-Хмельницької РДА Сергій Дяченко подав позов до суду на міського голову Переяслава Вячеслава Саулка. Просить визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію стосовно нього.

Сергій Дяченко звернувся до Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду, просить визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність і ділову репутацію, інформацію, сказану стосовно нього міським головою Переяславської громади Вячеславом Саулком. Сталося це під час робочої зустрічі голів громад Бориспільського району та представників бюджетної комісії районної ради, яка відбулась 16 лютого цього року в Бориспільській районній раді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову ухвалу від 6 вересня.

“….в результаті злочинної, бандитської діяльності колишнього, будемо говорити, голови адміністрації, ці кошти штучно були, під час ліквідації району, залишені на рахунках, не направлені на те цільове використання, яке планувалось громадою, залишилися спеціально їх для того, щоб вони залишилися перехідними…”, – цитують Вячеслава Саулка в ухвалі.

Зазначимо, що після ліквідації Переяслав-Хмельницького району Бориспільська райрада отримала близько 30 мільйонів гривень, які залишалися на його рахунках. Їх повністю не повернули новоствореним громадам Переяславщини.

26 серпня справу залишили без руху та надали позивачеві для усунення недоліків заяви п’ятиденний строк. 2 вересня надійшла заява про усунення недоліків. Тепер вона відповідає вимогам цивільного процесуального кодексу. Підготовче засідання за цією справою призначили на 10 годину 17 вересня.

Нагадаємо, що в Переяславі військовослужбовець у стані алкогольного сп’яніння обікрав магазин. Справу розглянули в суді.

Віталій Усик

Нагору