ВЛАДА

Як зміняться тарифи на воду для жителів Переяславської громади із жовтня

На засіданні виконкому обговорили тарифи на водопостачання. Чи залишаться вони однаковими для всіх сіл Переяславської громади?

На дев’ятнадцятому засіданні виконкому 14 вересня розглянули два питання, які стосуються водопостачання у селах Переяславської громади. Інформатор повідомляє, що погоджені зміни вступлять в дію з 1 жовтня цього року.

Питання “Про внесення змін до рішення “Про коригування тарифів на послуги водопостачання, водовідведення та очистку стоків, які надаються КП “Переяславське ВУКГ” стосується тарифів для села Мазінки. Перший заступник міського голови Анатолій Фесенко пояснив, що, згідно з рішенням, тариф на водопостачання для цього села з 1 жовтня залишатиметься таким, як і в Переяславі, – 14 гривень 34 копійки за кубометр. Виконкомівці підтримали рішення одноголосно.

У наступному питанні – “Про коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання для ТОВ “Комунально-експлуатаційне господарство” – йшлося про села Гланишів і Вовчків. Члени виконавчого комітету одразу не зорієнтувалися, про що йдеться, тому спочатку проголосували “за” підвищення тарифів у двох селах громади.

– У цих населених пунктах укладений договір із приватним підприємством. На сьогоднішній день тариф 14 гривень, але вони (приватне підприємство – ред.) пропонують по 20 гривень! Тобто якщо в Мазінках і Переяславі буде по 14 гривень 34 копійки, то в Гланишеві і Вовчкові – по 20 гривень за кубічний метр. Комісія не підтримала цей проєкт рішення, – пояснив Анатолій Фесенко.

Після цього пояснення більшість членів виконкому проголосувала “проти”. Тож рішення про підвищення тарифів у Вовчкові та Гланишеві не прийняли.

Нагадаємо, що колишній голова Переяслав-Хмельницької РДА Сергій Дяченко подав позов до суду на міського голову Переяслава Вячеслава Саулка. Просить визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію стосовно нього.

Юлія Кравченко

Нагору