ВЛАДА

Бібліотеку в Переяславі планують відкрити в новому місці: де та чому

На сесії міської ради прийняли рішення щодо передачі на баланс відділу культури і туризму комплексу колишнього кінотеатру та спортивного майданчика. Там планують зробити бібліотеку.

16 вересня під час п’ятнадцятого засідання сесії міської ради Переяслава погодили питання про передачу комплексу колишнього кінотеатру та спортивного майданчика на вулиці Гімназійній, 18 із балансу ДЮСШ в оперативне управління відділу культури і туризму. Це зробили для подальшої реконструкції кінотеатру під приміщення бібліотеки. Про це повідомляє Інформатор.

Начальниця відділу культури та туризму міськради Анна Скляренко розповіла про перспективи цього:

– Теперішнє приміщення бібліотеки на вулиці Сковороди, 60 перебуває в неналежному стані. Для того, щоб здійснювати якісні культурні послуги населенню і зберегти той наявний фонд, який у нас є, нам дуже потрібне нове приміщення. Шукали різні можливості. Наразі обговорюється питання, щоб зробити проєктно-кошторисну документацію на приміщення кінотеатру, і у майбутньому залучити не тільки місцеві кошти, а й з альтернативних джерел фінансування.  Щоб відкрити там бібліотеку, змінимо цільове призначення приміщення. Тож заклад “Переяславська публічна бібліотека” залишиться, але юридично і фактично буде в іншому місці.

Нагадаємо, що стартували пілотні запуски теплохода “Ракета” за маршрутом “Київ-Канів-Київ”. У майбутньому можливий і маршрут “Київ-Переяслав-Київ”.

Оксана Симоненко

Нагору