ЖИТТЯ

У Переяславі шукають людей, які труять собак: загинули щонайменше три тварини

У Переяславі шукають людей, які труять безпритульних собак. На вулиці Покровській померли вже три тваринки. Представники ГО “У добрі руки” просять жителів міста повідомляти, якщо вони знають, хто саме це робить.

16 вересня депутатка міської ради та засновниця громадської організації “У добрі руки” Аліна Римар дізналася, що в Переяславі на вулиці Покровська, 49 хтось отруїв собаку. Вона розповіла Інформатору деталі.

– Я була на сесії міськради, коли мені почали писати в месенджер, що на вулиці Покровській, 49 ходить собака з усіма ознаками отруєння: падає на землю та б’ється в судомах, – зазначила Римар. – Поки Таня (голова ГО “У добрі руки” Тетяна Чеботарь – ред.) туди доїхала, собака померла. Ввечері того дня вона ще лежала на дитячому майданчику. Я думаю, що вчора працівники ВУКГ її забрали. Згодом з’явилася інформація, що, окрім цього собаки, ще двох у цьому ж дворі знайшли мертвими.

Аліна Римар просить господарів собак слідкувати, щоб їхні тварини не підбирали недоїдки надворі. У випадку отруєння на порятунок тварини залишається дуже мало часу. Також закликає писати їй в особисті повідомлення на Facebook-сторінку тих, хто має інформацію про людей, які труять собак. Додає:

– Ми не просимо інформацію про тих, хто труїть собак, у вигляді прізвища, ім’я та адреси проживання. Потрібні якісь докази, наприклад, що ця людина справді купувала в аптеці таблетки від туберкульозу, якими травлять собак, у якій саме аптеці це було. Тоді ми могли б поїхати та зняти матеріали з камер спостереження. Звісно, будемо звертатися в поліцію, оскільки такі питання — це їхня компетенція, але не хочеться звертатися з пустою заявою. Хочеться, щоб це було підкріплено якимись доказами. Наприклад, як у випадку з підкинутими цуценятами до “Айболіту” — в нас були матеріали з камер, тому поліція працювала вже за якимись певними напрямками.

Є два найпоширеніші способи отруєння собак:

  • Таблетками від туберкульозу (вони отруйні для собак) – у цьому випадку в тварини починаються конвульсії, з рота йде піна; помирає від враження внутрішніх органів.
  • Отрутою для щурів – помирає від внутрішньої кровотечі.

Щоб врятувати тварину, потрібно діяти негайно:

  • Якщо поруч є аптека, купити атоксил та десять ампул вітаміну В6. Засипати атоксил та негайно вколоти всі десять ампул. Потім відвезти собаку до найближчої ветеринарної клініки.
  • Якщо аптеки поруч немає, не можна гаяти часу й слід відразу везти тварину до клініки.

Нагадуємо, нещодавно в мікрорайоні Спаська Левада люди скаржилися на собаку, який неодноразово кусав дітей. Його підгодовувала одна з жительок мікрорайону. Як вирішували проблему з небезпечним псом, дивіться в нашому відеосюжеті.

Юлія Кравченко

Нагору