ЖИТТЯ

На Переяславщині розпочалися навчальні збори з територіальної оборони: що це означає

На Переяславщині з 22 вересня до 1 жовтня триватимуть командно-штабні навчання з територіальної оборони для місцевих, в яких є військове звання. Військової техніки в місті ви не побачите, але можуть задіяти стрілецьку зброю. Пам’ятайте, що це лише навчання.

Сьогодні, 22 вересня, стартували навчальні збори з територіальної оборони у Переяславській ТГ. У навчанні візьмуть участь місцеві, в яких є військове звання. Детальніше про це Інформатору розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Віктор Жарко.

– Що за навчальні збори відбуваються на Переяславщині?

– Зараз на турбазі “Мала Переяславщина” іде прийом батальону територіальної оборони “Бориспіль-Бровари-Переяслав”. Ці навчальні збори триватимуть з 22 вересня по 1 жовтня. Будуть відпрацьовуватися питання злагодження підрозділів територіальної охорони — це ті підрозділи, які на особливий період (тобто період війни) залишаються в місцях своєї дислокації. Наприклад, народна охорона Переяслава займається охороною об’єктів критичної інфраструктури — міська рада, газова контора та інші. Цим людям видають зброю, вони укладають контракт у військкоматі.

– Чи буде задіяна військова техніка?

– Техніки, як такої, тут не буде. Тут може бути тільки стрілецька зброя. Будуть проводитися стрільби на полігоні в Дівичках.

– Що буде саме в Переяславі?

– Можуть стояти блокпости на в’їзді в місто, може відпрацьовуватися питання нападу терористичної групи, наприклад, на приміщення міської ради. Може буде трошки шумно, але не треба панікувати.

Нагадуємо, народний депутат Олександр Федієнко вже вдруге відвідав Переяслав, щоб вислухати скарги жителів. Цього разу з ним був депутат Київської облради Віктор Шеремета. Звернень було більше, ніж минулого разу.

Юлія Кравченко

Нагору