ВЛАДА

Народний депутат Олександр Федієнко вислухав скарги жителів Переяслава: про що говорили

Народний депутат Олександр Федієнко вже вдруге відвідав Переяслав, щоб вислухати скарги жителів. Цього разу з ним був депутат Київської облради Віктор Шеремета. Звернень було більше, ніж минулого разу.

19 вересня у Центрі розвитку підприємництва в Переяславі відбулася друга зустріч з нардепом від партії “Слуга Народу” Олександром Федієнком. Він також залучив депутата облради Віктора Шеремета. Активні жителі Переяслава цього разу підготувалися краще, ніж минулого разу, – майже всі принесли письмові заяви й чітко обґрунтовували свої скарги. Серед присутніх були й журналісти Інформатора.

Одна з резонних проблем, яку відзначив Олександр Федієнко, – неналагоджений зв’язок громадськості з працівниками місцевої поліції. Начальник переяславського відділу поліції Максим Дьомін теж відвідав зустріч й поспілкувався з тими, хто незадоволений його роботою. Скарги до правоохоронців висловлювали Олена Гичко, Олександр Голуб, Юрій Коптюх та Павло Довгошия.

  • Адвокатка Олена Гичко зробила акцент на веденні справи її сина (стаття 355 ККУ) та підробці документів. Під час зустрічі з нею активно комунікував як Дьомін, так і депутати;
  • Олександр Голуб, Юрій Коптюх і Павло Довгошия поскаржилися на призначення Олексія Лукашевича на посаду гендиректора НІЕЗ “Переяслав”. Вони наголошували на тому, що проти нього зараз відкрито кримінальне провадження, а це є недопустимим для учасників конкурсу на таку посаду. Павло Довгошия просив звернутися до Мінкульту та прем’єр-міністра України.

В.о. ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур теж приєднався до круглого столу. Він поки не робив письмового звернення, лише хотів порадитися. Звернувся до депутатів з питанням відновлення будівництва студентського гуртожитку в центрі Переяслава. Олександра Федієнка та Віктора Шеремету дуже зацікавило це звернення, вони чекатимуть його вже в письмовій формі.

Рафаель Шматько звернувся до депутатів з проханням посприяти йому в отриманні земельної ділянки, де він міг би створити галерею. Його цікавить не лише Переяслав, а й інші міста Київщини – Ірпінь, Буча, Бориспіль.

Говорили й про розширення територіальних меж – це питання підняла колишня депутатка міськради Жанна Федорук, – й про вилучення з держреєстру пам’яток (“Навіки разом”, “Переяславська рада”), й про собачий притулок. Олександр Федієнко помітив, що цього разу переяславці підготувалися ґрунтовніше, ніж це було на минулій зустрічі в квітні:

– Сьогодні найцікавіше з того, що я почув, це те, що є дискомунікація місцевого населення й поліції. І ми вже це питання проговорил з начальником Бориспільського районного управління. Я сьогодні почув, що місто має більше розвиватися культурно і має для цього все: є музеї, які потрібно оновлювати. Я вважаю, що в це місцева влада повинна вкладатися для того, щоб місто було більш зручним і цікавим для туристів. Ми почули, що доріг немає, всім потрібно працювати. Я думаю, що це теж недоліки місцевої влади.

Нагадуємо, що в Переяславі на вулиці Гагаріна поки що не ремонтуватимуть дорогу. Втім, депутати зазначали, що гроші для цього є.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору