ЖИТТЯ

На Переяславщині в мертвої лисиці виявили сказ

У селі на Переяславщині в курятник потрапила лисиця. Пізніше в неї виявили сказ.

Вчора, 22 вересня, у селі Ташань (Ташанської ТГ) в курятнику знайшли мертву лисицю. Аналіз показав, що вона була скаженою. Про це повідомляє Інформатор.

22 вересня у Facebook користувачка Анжеліка Батечко написала наступне: “Ташань! Лисиця зайшла у курятник і здохла. Ми повідомили Державну ветслужбу Переяслава. Зараз ідуть за лисицею, будуть робити аналіз на сказ. Будьте обережні, захистить себе і своїх домашніх улюбленців. Ветслужба іде, будуть вакцинувати всіх тварин!”.

Ми запитали про цю ситуацію виконуючу обов’язки начальника Переяславського відділу Держпродспоживслужби Олену Вовк. Ось що вона розповіла:

– Сказ у лисиці підтвердився. Наразі проводяться всі відповідні дії. Ми отримали розпорядження від Головного Управління Держпродспоживслужби в Київській області. Відповідно до нього завтра будуть проводити засідання комісії ДНПК при Бориспільські райдержадміністрації й приймуть рішення, що і як саме робити.

Нагадуємо, що в кінці серпня в Переяславі в мікрорайоні Борисівка в кота виявили сказ. Він встиг поранити чотирьох людей.

Юлія Кравченко

 

Нагору