Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Живі цуцики лежали на мертвих”: у Переяславі продовжують труїти собак, волонтери звернулися до поліції

Випадки отруєнь собак у Переяславі минулого тижня зафіксували на вулиці Покровській. Вчора виявили ще семеро отруєних цуценят у мікрорайоні Спаська Левада. Двоє з них померли. Представники ГО “У добрі руки” написали заяву до поліції.

Вчора, 23 вересня, у Facebook чимало переяславців скаржилися на те, що хтось почав труїти цуценят у мікрорайоні Спаська Левада. Голова ГО “У добрі руки” Тетяна Чеботарь прибула на місце події, де знайшла семеро отруєних тваринок. Двоє з них, на жаль, не вижили, а решту вдалося врятувати – їх забрали до притулку. Тетяна Чеботарь розповіла Інформатору детальніше про ситуацію.

На Покровській раніше потруїли трьох старих собак, вони були такі гарні, а от на Леваді – цуциків. Аліна (засновниця ГО “У добрі руки” Аліна Римар – ред.) сьогодні написала заяву до поліції. Справа в тому, що є різні види отрут: деякі діють протягом декількох діб, а інші – дуже швидко – за 15 хвилин. У мене вчора телефон розривався через цю ситуацію. З диспетчерського центру теж дзвонили, сказали, що там п’ять собак мертвих лежить. Коли ми приїхали і подивились, то зрозуміли, що мертвих тільки дві. Це був такий жах: живі цуцики лежать на мертвих! Якби той, хто потруїв прийшов і подивився на цю ситуацію… Я не розумію, чим заважали ці цуценята – вони маленькі, не кусаються.

Основні ознаки отруєння в собак:

  • нудота та блювота;
  • судоми;
  • набряк легенів;
  • внутрішня кровотеча.

Нагадуємо, в селі на Переяславщині в курятник потрапила лисиця. Пізніше в неї виявили сказ.

Юлія Кравченко

Нагору