ЖИТТЯ

Телебачення, сало та конкурс краси: учасниця TOP FACE Катерина Косенко поділилася своєю історією

Конкурс краси TOP FACE SHOW вже завершився, але це не означає, що ми не дізнаємося нічого нового про його учасниць та про життя проєкту зсередини. Найяскравіша учасниця Катерина Косенко поділилася з нами цікавими фактами як із життя TOP FACE, так і з особистого.

За результатами СМС-голосування Катерина Косенко покинула проєкт перед початком другого випуску – так вирішили глядачі. Їй вдалося взяти участь тільки у етапі фотосесії, де всі учасниці мали продемонструвати різні емоції, але до спортивного випробування Катя не дісталася. Що вона встигла дізнатися та які висновки зробила за час, коли була частиною проєкту, розповіла журналістці Інформатора.

ПРО TOP FACE SHOW

Про стосунки з іншими учасницями

– Деяких дівчат я знала давно. Наприклад, Катю Томчук – вона робить дуже гарні свічки, я навіть одного разу хотіла в неї замовити. З Валею дуже добре спілкуюся, ми з нею та Олегом (учасниця конкурсу Валентина Кас’ян та один із організаторів Олег Чемерис – ред.) знімали кулінарне шоу. З Вікою Прудніковою теж знайома, знаю її маму та обслуговуюсь у неї. З іншими учасницями спілкуюся не дуже тісно, оскільки в нас немає якихось спільних тем.

Що було після проєкту

– Я поїхала в іншу країну. Там була на конференції, де познайомилася з новими друзями. Це було винятково в рамках роботи. Мені дуже подобається навчатися. Це був дуже цікавий форум авіакомпаній, який допоміг мені підвищити свій скілл в англійській мові. Коли ти опиняєшся в новій ніші, то розвиваєшся набагато ширше, особливо, коли знаходиш нове ком’юніті.

Як би себе проявила в інших етапах конкурсу (спортивний та інтелектуальний)

– Я – семиразова чемпіонка України зі штовхання ядра, фізично підготовлена, займаюся гімнастикою й танцями. Крім того, за освітою я вчителька. Якби конкурс почався з іншого етапу, не знаю, чи пройшла б я далі. Вважаю, що в мене були всі шанси виграти, але все це вирішують глядачі. Все що стається на краще, і якщо я вийшла в певному періоді, то це був найкращий варіант для мене.

Чи гідна перемоги Вікторія Пруднікова

– Кожна дівчинка особлива, в кожної є свої плюси. Знаючи Катю Томчук, я думаю – яка вона хороша мама, приклад жіночності. Дивлюся на Валю Кас’ян, вона розкривається для мене зовсім по-іншому – мужня, з характером, людина слова. А Віка ще зовсім юна. Якщо подивитися на мене у 18 років і в 24 – це зовсім різні люди. Віка добра, чиста дитина, не знаю, як воно буде через два роки: може, це буде в мінус, може, в плюс. Але в будь-якому разі, всі по-своєму особливі.

ПРО ЖИТТЯ

Про вміння правильно говорити

– Я проходила навчання на телеканалі “1+1”, тоді зрозуміла, як важливо вміти говорити правильно. Пішла на курси ораторського мистецтва, і там була викладачка російської мови. А я ж приїхала в Київ і думала, що можу спілкуватися російською! А тут, приходить ця викладачка й каже: “Представтесь“. Я ж представляюся, а вона відповідає: “Ви говорите неправильно”. Тобто я навіть власне прізвище вимовила не так, як потрібно: “Здравствуйте, я – Екатерина Косэнко“. А вона мені: “Какое Косэнко?!”. Такі моменти породжують величезну жагу до перемоги.

Про кастинг на “1+1”

– Я дуже мріяла бути ведучою ранкових програм, тому залишила заявку на “1+1” і забула про це. Тоді була купа проблем, ще й карантин, але я все ж таки приїжджаю в Київ і настає момент, коли мені телефонують з “1+1” і запрошують на кастинг. Я була в шоці, одразу зателефонувала подрузі, а вона каже: “Кать, ти хоч спитала, що за кастинг?“, я говорю: “А навіщо?“. В мене ж була, як кажуть, провінційна мрія. Я прийшла туди, мені сказали, що треба попрацювати над мовленням, і запросили на курси телеведучих.

Про курси телеведучих

– У мене були такі факапи! Я не могла й двох слів зв’язати. Якщо подивиться ті мої роботи… Я ще й була на 10 кілограмів важчою… Не можу зараз на це дивитися. В кінці нам потрібно було зробити дипломну роботу – коротке підсумкове відео на три хвилини. Я не знала навіть, про що знімати, тому що тоді займалася нерухомістю. Ну і що? Про нерухомість знімати нецікаво. Тоді був карантин, я повністю відмовилася від ґаджетів і думала зробити матеріал про це. Але вирішила, що світ любить позитив, тому така тема буде нуднуватою. Запитала в друзів, і вони сказали, щоб я зняла відео про те, як роблю сало. Я спочатку не хотіла, тому що всі зніматимуть про “бьюті”, а я – про сало, втім, все ж таки подумала: “Чому б і ні?”.

Дипломна робота на курсах – відео про сало

– Ми з Олегом Чемерисом разом зробили відео про сало, де я розповідаю, чим воно корисне та як я його готую. Ну я роблю нормальне сало: беру грудину, засолюю, а потім виходить типу український хамон. Там було журі – продюсер “Одруження наосліп”, дуже багато ведучих. Я ж виходжу, розповідаю про свою роботу, про те, що треба підтримувати все українське. Всі ж, звичайно, подивилися й захотіли того сала. І от продюсерка “Сніданку з 1+1” Юлія Жмакіна мені каже: “Ну, Катя, если бы было сало – сразу пятёрку!“. А я відповідаю: “А в мене є!“. Я все гарно там розклала – петрушечка, укропчик, помідорчики, чорний хлібчик. Думаю, ну все, перемога – моя. Коли оголошували переможця, налаштувалася на те, що це буду я. Коли назвали іншу дівчину, перше, що я подумала, – як посміхнутися так, щоб показати, що не засмутилася. Але мою роботу теж помітили, відзначили тим, що я можу прийти до них у студію.

Кулінарна рубрика на каналі ProSlav

– Після цього Олег Чемерис запропонував мені бути ведучою кулінарною рубрики на каналі ProSlav. Ми відзняли дві серії. Але коли я їх подивилася… Прекрасні були перші три секунди, але перші три секунди – це заставка. Це така жесть. Знято класно, але я там собі не сподобалась – сильно нарядилася: червоні губи, приталена спідниця, корсет, на голові кучері…

Чим займається зараз

– Перш за все, роблю капсульну колекцію суконь – це моя маленька мрія. Я пройшла курси шиття, але самі сукні не шию, а просто контролюю процес створення. Також займаюся благодійним проєктом – допомагаю школам у Занзібарі. У мене є подруга Іра, яка робить дошки візуалізації. Ми з нею продаємо картини, 5 відсотків з продажу йде на благодійність. Це картини – сучасних українських художників. Також є певні види діяльності, які допомагають мені почуватися добре в матеріальному плані.

Нещодавно ми спілкувалися з іншою учасницею TOP FACE SHOW – Ангеліною Пагер. Ось що розповіла ця дівчина.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору