ЖИТТЯ

Відрізала волосся, кидалась їжею та давала ляпаси: у Переяславі за булінг від доньки судили її маму

У переяславській школі дівчинка вчиняла булінг щодо своїх однокласників. Вона могла давати їм ляпаси, вчинити бійку, відрізати волосся, кидатись їжею тощо. Справа дійшла до суду.

У період 2020-2021 років у ЗОШ №1 Переяслава малолітня дівчина (вік не вказується) систематично вчиняла булінг щодо своїх однокласників. Цим могла завдати психологічну та фізичну шкоду їхньому здоров’ю. Вона давала ляпаси, влаштовувала бійки, відрізала волосся, висловлювалась нецензурною лайкою, кидалась їжею, хапала за одяг інших учнів. Це тривало до 13 вересня цього року. Батьки постраждалих звернулися до поліції, а потім 21 вересня справу розглянули в Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

Мати визнала вину у вчиненні булінгу її донькою. Пояснила, що у зв’язку із сімейними обставинами та зайнятістю на роботі приділяла їй недостатньо часу. Тому дівчинка вчиняла насильницькі дії щодо своїх однокласників. Мати провела виховну роботу з донькою та попросила вибачення у батьків однокласників. Запевнила, що такого більше не повториться.

Суд застосував мінімальне покарання – визнав маму дівчинки винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 173-4 КУпАП (Булінг, цькування учасника освітнього процесу). Вона повинна заплатити штраф 1700 гривень та судовий збір 454 гривні.

Нагадаємо, що 26 вересня біля Переяслава зіткнулися “Нива” та Skoda. У ДТП постраждали троє людей. Інші деталі події дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Нагору