ЖИТТЯ

Як стати впевненішим у собі: п’ять простих кроків

Впевненість – це здатність повірити в себе, коли намічається велика угода, підняти руку, коли з’являється цікавий проєкт, або виступити на конференції без жодного хвилювання. Впевненість – це не 100-відсоткова гарантія, що все завжди буде вдаватися, але вона допомагає вийти із зони комфорту, розширити межі й взяти курс на успіх.

Впевненість – це знання, що те, чим ви володієте, згодом стане тим, чого ви хочете, і зробить вас щасливішим. Це необхідна умова, щоб ідея стала дією. Як цього досягти, розповість Інформатор.

Вдавайте впевненість. Як би дивно це не звучало, але, щоб навчитися бути по-справжньому впевненим в собі, спочатку можна імітувати впевненість. У дикій природі деякі тварини прикидаються хоробрими перед лицем небезпеки. Прикидайтеся і ви.

Не забувайте, що ви очікуєте від себе більшого, ніж інші від вас. У цьому випадку психологи рекомендують прислухатися до свого внутрішнього голосу. Проведіть невеликий експеримент: протягом одного тижня записуйте, які думки крутяться у вас в голові (точні формулювання), коли ви відчуваєте брак впевненості в собі.

Слідкуйте за своїм фізичним станом. Це кліше – говорити, що треба дбати про своє здоров’я, але це кліше з’явилося не на порожньому місці. Вас ніколи не цікавило, чому всі без винятку успішні керівники регулярно займаються спортом? Якщо ви переробляєте, їсте фастфуд, мало спите і ведете переважно сидячий спосіб життя, стає складніше продемонструвати світу кращу версію себе.

Збільшуйте віддачу, змінюйте свій внутрішній діалог. Знаєте, чому в більшості людей погані навички спілкування? Тому що вони літають у власних думках. Замість того щоб сфокусуватися на своєму співрозмовникові і продемонструвати прихильність, вони думають, як би не бовкнути дурницю і що б такого розумного сказати далі. Головна причина такої поведінки: вони погано підготувалися.

Помиляйтеся швидко, помиляйтеся часто. Наводить жах слово, яке паралізує навіть видатних людей і заважає їм досягати успіху, – провал. Особливо воно не дає спокою тим, хто за натурою є перфекціоністом і хронічно боїться зробити щось не так. Але провали в нашому житті трапляються, це просто неминуче. Насправді, якщо ви не помиляєтеся, значить, не вчитеся нічому новому. Частіше згадуйте вислів Раміта Сеті: “Це не провал – це проба”.

Нагору