ЖИТТЯ

Підліткам у Переяславі потрібен скейтпарк: зараз вони катаються на центральній площі

Переяславські підлітки хочуть проводити час активно, але їм не завжди це вдається. Вони сподіваються на те, що все-таки в місті з’явиться скейтпарк.

Багато дітей витрачають свій вільний час в телефонах та за комп’ютерами. Та ще лишились підлітки, які відпочивають активно. У Переяславі багато хлопців збираються на центральній площі, щоб покататись на велосипедах та самокатах. Але для покращення техніки їм потрібні допоміжні матеріали, зокрема, трампліни. Вони сподіваються на те, що все-таки у місті з’явиться скейтпарк. Про це повідомляє Інформатор.

Ось що на це сказав міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “Це зона відпочинку для міста, а не скейтпарк. Але дітей звідти ніхто не проганяв і кататись на площі ніхто не забороняв. Коли вони там катаються, я тільки радію цьому. Діти до мене підходили і я їм сказав, що скейтпарк точно буде. Це буде скоріш за все територія військового містечка. Але зараз там ще вдосталь роботи з розчищення території”.

Ми довідалися в дітей, що вони зробили для власного захоплення. Антон Білецький розповів таке:

– Трампліни для катання ми будували самі ще в минулому році. Зібрались всією компанією наших райдерів і почали збирати кошти на матеріали через соцмережу Facebook. Зробили пост, в якому описали всі наші проблеми, розповіли, що багато хто хоче цим займатись, але ми не маємо можливостей. Після цього нам люди допомогли матеріально і ми закупили все необхідне. Зібрали таким чином близько п’яти тисяч гривень.

Зараз у нас на площі один “Grind box”, “кікер” та “перила”, була “піраміда”, але її зламали. Це все допоміжні матеріали для трюків. Ми їх вирішили встановити саме тут, тому що немає для цього потрібного місця, а тут велика територія і ніхто нікому не заважає. Ці трампліни, які зараз на площі, ми перенесли із стадіону, адже там було мало місця для всіх, а також погане покриття для їзди самокатів.

Обурило нас те, що перед святкуванням Дня міста наші трампліни винесли на смітник. А після свята ніхто не повернув і хлопці самі перенесли їх назад. Приблизно три роки тому ми звертались до міської влади щодо скейтпарку, але ніякої допомоги не отримали, тому вирішили все зробити своїми силами. Ми б хотіли зробити ще щось для покращення трамплінів на площі, але не вигідно старатись, коли все ламають. Найголовніше, чого нам не вистачає, – це “паролонка” (яма, в якій паролон).

Дмитро Потупа додав: “Мер міста казав: коли на території військового містечка будуть вирішувати, що будувати, то всі охочі можуть прийти і запропонувати свою ідею. Ми з хлопцями також підемо, якщо такі збори будуть”.

У Переяславі багато хлопців катаються на велосипедах та самокатах

Хлопці зазвичай збираються на площі

Підліткам бракує скейтпарку для тренувань

Нагадаємо, що Вовчків вибив “Матадор” із футбольного кубка Переяславщини. Результати чвертьфіналів дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Відео та фото: Едуард Аврамич

Нагору