ЖИТТЯ

На Переяславщині жінка незаконно продавала алкоголь: як її покарали

На Переяславщині жінка незаконно реалізовувала алкоголь. Для зберігання вона орендувала кілька гаражів.

У період з 1 квітня по 10 червня цього року жителька села Мала Каратуль (Ташанська ТГ) незаконно купувала та реалізовувала алкоголь. Його зберігала в гаражних приміщеннях. Вона розливала спиртову суміш до “тетра-паків”, запаковувала їх пластиковою кришкою з дозатором для розливу. Алкоголь жінка поміщала в коробки з різним найменуванням та розпізнавальними знаками, які заклеювала клейкою стрічкою для подальшого збуту. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову від 28 вересня.

Продукцію вилучили 10 червня. У першому орендованому гаражі – 442 пластикові ємності об’ємом по 5 літрів, заповнені прозорою рідиною з характерним запахом спирту. У власному гаражі – 94 пластикові ємності об’ємом по 5 літрів, заповнені рідиною із запахом спирту, 11 коробок типу “bag-in-bogs” об’ємом по 10 літрів, заповнені рідиною невідомого походження, 171 пакет типу “Tetra Pak” об’ємом від 2 до 5 літрів з рідиною невідомого походження. У третьому гаражі виявили 52 пакети типу “Tetra Pak” об’ємом по 10 літрів, які заповнені рідиною невідомого походження та поміщені в коробки типу “bag-in-bogs”, 2 пластикові ємності об’ємом по 5 літрів.

Обвинувачена беззастережно визнала себе винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 2 ст. 204 КК України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Суд ухвалив рішення визнати її винною. Остаточне покарання для жінки – позбавлення волі строком на три роки. Однак, згідно зі ст. 75 ККУ (Звільнення від відбування покарання з випробуванням), її звільнили від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік. Незаконно виготовлений алкоголь, знаряддя виробництва, сировину для виготовлення конфіскували та знищили.

Нагадаємо, що 2 жовтня у Семенівці Студениківської ТГ чоловік у стані алкогольного сп’яніння рубав гусей та курей. Деталі дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Нагору