ЖИТТЯ

Як у Переяславі відреагували на збій соцмереж Facebook, Instagram та WhatsApp: відеоопитування

Зараз більшість людей користуються соціальними мережами для роботи, спілкування та розваг. Але іноді вони можуть дати збій, цим викликати шквал емоцій.

4 жовтня близько 19:00 стався глобальний збій соціальних мереж Instagram, WhatsApp, Messenger та Facebook. Сервіси були недоступні понад шість годин. Відновилась робота застосунків приблизно о першій годині ночі 5 жовтня. Це другий глобальний збій в історії соцмереж.

З технічної точки зору із сайтами та застосунками Facebook та Instagram нічого не трапилося. Вони працювали у штатному режимі. Проблеми виникли на рівні так званої системи доменних імен або DNS. 4 жовтня Facebook через якусь причину відкликав цифрові записи із DNS, які повідомляють комп’ютерам та іншим пристроям, як знайти сайти компанії в інтернеті. Тобто коли хтось вводив Facebook.com у браузер, той не мав уявлення, де знайти Facebook.com.

Хтось засмутився такою подією, а дехто цього навіть не помітив. Що ж робили переяславці, коли не було доступу до соцмереж, дізнався Інформатор.

Нагадаємо, що в Переяславі є багато підлітків, які катаються на велосипедах, скейтах та самокатах. Їм потрібен скейтпарк, щоб вивчати нові трюки.

Оксана Симоненко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору