ЖИТТЯ

Як зробити ваш магазин популярним в інтернеті: розповідає Олександра Дем’яненко з Переяслава

Як зробити свій бізнес помітним в інтернеті. Розповідає переяславка Олександра Дем’яненко.

Відома в Переяславі активістка Олександра Дем’яненко 7 жовтня в Центрі розвитку підприємництва провела лекцію на тему “Онлайн-бізнес в умовах пандемії. Основи цифрового маркетингу. Facebook, Instagram, Viber”. Вона розповіла місцевим підприємцям, як зробити свій біснес помітним в інтернет. Про це повідомляє Інформатор.

– Я активно веду соціальні мережі з 2009 року, маю багато підписників на своїх сторінках, – розповіла Олександра Дем’яненко. – Постійно навчаюся – маю сертифікат про закінчення курсів з цифрового маркетингу та про роботу з Google. І ці близько 50 годин курсів я вирішила скорочено подати для місцевих підприємців. Я мама в декреті, тому не завжди маю можливість ходити по магазинах. Хочу бачити їх в соцмережах, щоб знати, коли новий завоз тощо. Передивившись соцмережі, я побачила, що в Переяславі щонайбільше 20 відсотків магазинів мають власні сторінки. При цьому не всі з них вміють правильно вести соціальні мережі, щоб про них знали. Я хочу, щоби бізнес був зосереджений в інтернеті, – для зручності покупців. Для підприємців це вигідно, бо про їхній бізнес дізнаються не лише в Переяславі, а й за його межами. Потрібно завжди розвиватися, не варто боятися нового. Мені вже телефонували слухачі першої лекції, сказали, що виконали домашнє завдання – тепер чекають, коли їхні магазини з’являться на Google-картах.

Окрім корисної інформації окремо для кожного присутнього підприємця, Олександра Дем’яненко навела й кілька цікавих фактів про інтернет. Наприклад, зазначила, що в Україні лише 4% (600 тисяч людей) заходять в інтернет винятково з комп’ютера, а 71% (близько 11 мільйонів) – лише зі смартфона, інші – й з того, й з того. Тож очевидно, що свої сайти компанії повинні адаптувати під смартфони. Також вона надала рейтинг найпопулярніших мобільних застосунків (станом на січень цього року), чимало із них (Viber, Telegram, Facebook, Instagram, OLX, Rozetka) можна успішно використовувати для розвитку власного бізнесу.

Із презентації Олександри Дем’яненко

– Знайома розповідала мені, що у Переяславі близько року тому ходили люди й представлялися співробітниками Google, – зазначила Дем’яненко. – За три тисячі гривень вони пропонували нанести магазин підприємця на Google-карту. Це точно були шахраї, адже зробити це можете й ви самі безкоштовно за допомогою застосунку Google Мій бізнес.

Також Олександра запропонувала кілька програм, завдяки яким можна створювати контент для своїх сторінок прямісінько зі смартфону:

  • Canva – графічний редактор
  • Inshot – відеоредактор
  • Instories – додаток для анімованих сторіз
  • Lightroom – фоторедактор
  • UNUM – планувальник Instagram-стрічки

За понад годину лекції не встигли обговорити всі нюанси теми. Тож наступну зустріч у Центрі розвитку підприємництва запланували на 10:00 21 жовтня. Потрібно заздалегідь записатися за тел. (063) 971-76-40 (Олександра Дем’яненко) або за телефонами Центру: (04567) 5-16-82, (04567) 5-53-95, (04567) 5-17-54.

Якщо ви досі не слідкуєте за Інформатором у Telegram – ось посилання. При цьому якщо ви хочете, щоб ми прорекламували ваш бізнес, звертайтеся за тел. (093) 122-02-02 або на ел. пошту ps.informator@gmail.com.

Віталій Усик

Фото із Facebook-сторінки Центру розвитку підприємництва

Нагору