Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Підлітки-райдери прибрали на центральній площі Переяслава

Хлопців, які катаються на велосипедах, самокатах та скейтах на центральній площі, запідозрили в тому, що вони там смітять. Вони не лише довели протилежне, а й прибрали територію.

У неділю, 10 жовтня, юні переяславці влаштували невелике прибирання на центральній площі міста, де вони катаються на велосипедах, самокатах та скейтах. Іншого місця для цього вони просто не мають, оскільки скейтпарк в Переяславі досі не облаштували.

Після нашої публікації про те, що дітям потрібен скейтпарк, у Facebook з’явився пост. У ньому написали “Цікавинки в центрі Переяслава” і прикріпили фото сміття під парканом, який розділяє парк ім. Шевченка та центральну площу. У коментарях люди почали обговорювати можливі причини цього безладу, зокрема, дехто почав звинувачувати підлітків, які катаються поблизу. Інформатор вирішив дізнатись, чи справді таке зробили хлопчаки.

Діти розповіли, що справді є ті, хто залишає сміття, але так вчиняють далеко не всі. А до трамплінів, які призначені для трюків, час від часу приходять кавувати доросліші хлопці, залишають після себе стаканчики.

Хлопці зізнались, що і вони можуть випадково залиши порожні стаканчики. Але свідомо хочуть підтримувати в чистоті місце, де проводять вільний час. Тому вчора присутні на площі підлітки вирішили влаштувати невеличку толоку. Це не зайняло багато часу і загалом назбиралось всього два сміттєвих мішки.

– Ми з хлопцями катаємось на площі щодня, у будні зразу після школи сюди приїжджаємо. Нам подобається це заняття, ми навіть не боїмось щось зламати собі, виконуючи трюки. Я вважаю, що тут накопичується багато сміття, тому що декому лінь проїхатись до урни, а якщо поставити її десь ближче, то і становище буде кращим. Для підтримання чистоти тепер намагатимемось не залишати нічого після себе і сваритимемо тих, хто смітить, – розповів райдер Владислав Глоба.

Хлопці влаштували толоку біля трамплінів, де вони катаються

Разом підняли трамплін і тимчасово перемістили його, щоб дістати непотріб

На місцях, де катаються діти справді назбиралось багато сміття

Владислав Глоба виявився найініціативнішим

Хлопці із прибиранням справились швидко

Підлітки прибирали в захисних рукавицях

Скейтпарк буде в надійних руках

Віник та совок хлопці позичили в охоронця міськради

Хлопці хочуть підтримувати порядок там, де проводять вільний час

Вадим також плідно попрацював

Підлітки довели, що скейтпарк їм можна довірити

Зараз на площі вже чисто

Хлопці сказали, що підтримуватимуть порядок

На цьому місці донедавна було багато сміття

Нагадаємо, що раніше ми підготували відеорепортаж про переяславських підлітків. Як влада реагує на те, що вони катаються на центральній площі.

Оксана Симоненко

Нагору