Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Перемогу здобувають, незалежність – виборюють”: як пройшли урочистості до Дня захисників у Переяславі

14 жовтня в Україні відзначають День козацтва та День захисників і захисниць країни. З цієї нагоди в Переяславі провели урочистості, де висловили подяку воїнам АТО та ООС, а також вшанували пам’ять тих, хто загинув на війні.

Сьогодні, 14 жовтня, зранку десятки переяславців зібралися біля Пам’ятного знаку воїнам АТО з нагоди Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України. Багато хризантем і червоних троянд, державний гімн, бойовий дух і чоловіки у камуфляжі – все це вже стало асоціаціями 14 жовтня для українців. Журналісти Інформатора бачили, як у Переяславі відзначали цей день.

З вітальним словом виступив голова громади Вячеслав Саулко. Генерал-майора ЗСУ Юрія Ярусевича нагородили подякою та нагрудним знаком. Його промова була дуже проникливою. У декого навіть проступали сльози на очах.

– Сьогодні наша держава відзначає великі свята, і всі вони – про вічну боротьбу українського народу за свою незалежність, – сказав Ярусевич. – Багато нам промивали мізки в комуністичні часи, але зараз ми розуміємо, за що боролися. Це свято захисників України, які стали на захист в ХХІ столітті, коли по дорогах їздять машини на автопілоті, літають літаки на автопілоті! Але в нас є сусід, якому завжди мало, який головною своєю політикою являє великоросійський шовінізм. Ми сьогодні схиляємо голову і дякуємо тим людям, які у 2014 році стали на захист України. Запам’ятайте, нікому нічого задарма не дає. Перемогу в цьому житті здобувають, незалежність – виборюють.

Також виступили голова ГО “Асоціація учасників бойових дій та учасників антитерористичної операції” Сергій Гришко та заступник начальника першого відділу Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Олександр Бузницький. Після урочистостей присутні поклали квіти до Пам’ятного знаку воїнам АТО.

Десятки переяславців зібралися біля Пам’ятного знаку воїнам АТО

Після урочистостей поклали квіти

Нагадуємо, що з нагоди Дня козацтва, Дня захисників і Покрови Пресвятої Богородиці на Переяславщині відбудеться ще чимало заходів. Більше про них – за посиланням.

Юлія Кравченко

Відео та фото: Едуард Аврамич

Нагору