Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі СБУ затримала злочинців, які вимагали гроші у підприємців: відео

У Переяславі в одному із ресторанів співробітники СБУ затримали злочинців, які вимагали гроші з підприємців. У разі відмови зловмисники погрожували фізичною розправою.

СБУ затримала лідерів злочинного угруповання, яке “вибивало” неіснуючі борги із жителів Київщини. Правоохоронці зробили це в одному з ресторанів Переяслава під час передачі частини грошей від підприємців. Зловмисники вимагали з людей повернення неіснуючих боргів, а з підприємців – щомісячну “данину”. У разі відмови платити учасники групи погрожували фізичною розправою. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку ГУ СБУ в Києві та Київській області. 

Зловмисники тероризували мешканців регіону і вимагали гроші з підприємців малого і середнього бізнесу.  Під час спецоперації нейтралізували угрупування відомого кримінального авторитета. Встановили, що у складі угрупування було троє жителів Переяслава. Їх координував кримінальний авторитет, який раніше неодноразово притягався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 10 тисяч доларів з двох бізнесменів, які займалися виготовленням і продажем виробів з дерева. Наразі затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 ККУ (Вимагання), а суд обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, в ході проведення обшуків за місцем проживання одного з організаторів угруповання, правоохоронці виявили велику партію наркотиків, пакувальний матеріал та ваги. Вилучені речовини направили на експертизу.

У межах кримінального провадження за 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 2 ст. 189 (Вимагання) тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для затримання і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до діяльності угрупування.

Нагадаємо, що в Переяславі неповнолітній хлопець розбив два вікна в приміщенні центральної бібліотеки. Справу розглянули в суді. Який винесли вирок, ви можете дізнатись тут. 

Фото із Facebook

Нагору