ЖИТТЯ

У Переяславі підліток розбив вікна публічної бібліотеки: які наслідки

Наприкінці літа неповнолітній хлопець розбив два вікна в приміщенні центральної бібліотеки. Справу розглянули в суді.

26 серпня близько 22:00 хлопець 2007 р.н. кулаком розбив скло двох вікон в приміщенні Переяславської публічної бібліотеки на вулиці Сковороди, 60. Такі його дії мали ознаки дрібного хуліганства. Справу 7 жовтня розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

Як ідеться в ній, наступного дня мамі хлопця зателефонувала директорка бібліотеки і запропонувала застеклити розбиті вікна. Вона погодилась, син самостійно вставив нове скло у розбиті вікна. Жінка вину визнала, однак не вважає, що ухиляється від виконання батьківських обов’язків, оскільки постійно розмовляє з дітьми про погані і хороші вчинки. Втім, шкодує, що її не завжди чують та розуміють.

Суд визнав винною маму неповнолітнього хлопця у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Вона повинна заплатити штраф 850 гривень та судовий збір 454 гривні.

Нагадаємо, що полив на стадіоні в Переяславі обіцяли зробити у вересні, але його досі немає. Чому так, дізнавайтесь за посиланням. 

Оксана Симоненко

Нагору