ЖИТТЯ

Майстер-класи, сувеніри та згадка про традиції: у Переяславі в музеї просто неба відсвяткували два свята

У музеї просто неба відзначили День козацтва та Покрову Пресвятої Богородиці. Був і концерт, і смачні українські страви, і цікаві майстер класи. Попри дощову погоду, гості заходу були задоволені.

Сьогодні, 16 жовтня на території музею просто неба в Переяславі відсвяткували одразу два свята – День козацтва та Покрову Пресвятої Богородиці. Концертна програма почалася близько 13:00. У цей час уже тривали різні майстер-класи, частування українськими стравами та сувенірний ярмарок. Серед гостей заходу були й журналісти Інформатора.

Хоча невеликий дощик у Переяславі почався із самого ранку, він не став на заваді гулянням. Людей до обідньої пори в музеї зібралося багато. Це були і переяславці і гості міста, які приїхали насолодитися осінньою красою та атмосферою свята. Також було чимало школярів, яким проводили екскурсії – знайомили з побутом та архітектурою України позаминулих століть. Публіку заряджали позитивом вокальні колективи з Білоцерківщини, Черекащини та Переяславщини.

У програму свята входила й низка цікавих майстер-класів:

  • У музеї українських народних обрядів пройшов майстер-клас по вишивці на базі виставки “Традиційна сорочка Золотоніщини з фондової збірки НІЕЗ “Переяслав” провела наукова співробітниця заповідника, завідувачка музею народних обрядів Світлана Зубер;
  • На території базарної площі проводився майстер-клас із гончарства -кожен міг спробувати свої сили;
  • Також на базарній площі можна було спробувати себе у ткацтві. Разом із науковою співробітницею НІЕЗ “Переяслав” Оксаною Степановою дівчатка намагалися зіткати кольорові браслетики;
  • Майстер-клас із розмелювання зерна  на борошно на ручних жорнах.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору