ЖИТТЯ

Грим до Хелловіну, гарбузи та фото серед листя: що публікують в Instagram жителі Переяслава

31 жовтня у всьому світі відзначають Хелловін – день всіх святих. З цього приводу в соцмережах можна побачити багато гарбузів зі страшними “обличчями” та грим різних персонажів.

Інформатор покаже, що публікували жителі Переяслава цього тижня в соцмережі Instagram.

Розмальовують обличчя на Хелловін не просто так. За давнім повір’ям в цей вечір відкривається межа між світами мертвих і живих, тому тіні померлих проникають на землю. Для того, щоб уберегтися від них, в будинку гасили вогнища, а люди вбиралися якомога страшніше. Це повинно було налякати злих духів. Сучасні переяславці вже підготувались лякати духів.

@_dashhhkka.m

@katia_avramich

@jullkeller

@alla_shevchuk_makeup

Багато хто вирізає на гарбузах страшні гримаси на Хелловін. А чи знаєте ви походження такої традиції? Відповідно до легенди, ірландський коваль на ім’я Джек зумів двічі обдурити самого диявола і взяти з нього обіцянку відмовитися від посягання на його душу, що убезпечувало коваля від потрапляння після смерті в пекло. Але не потрапив він і у рай, тому змушений був поневірятися на Землі в очікуванні Судного дня. Свій шлях Джек освітлює шматочком вугілля, ховаючи його від негоди всередині порожнього гарбуза. Англійською гарбуз зі свічкою всередині так і називається: Jack-o-Lantern, що означає “ліхтар Джека”.

@mary_shvch

@kr__maliborskaya

@photo_sails

Не обійшлось в Instagram без фото серед жовто-багряного листя. Природа зачаровує своїми барвами і вабить сфотографуватись серед цієї краси.

@karbumer

@mggaswi

@02_nastyyaaa_02

@__viktoria__2404

Нагадаємо, що офіс Інформатора у Переяславі перетворився на хелловінську фотозону. Який вигляд він має, дивіться тут. 

Оксана Симоненко

Нагору