ЖИТТЯ

Чому жителі Переяслава вакцинуються саме зараз: репортаж з лікарні

Все більше переяславців вакцинуються від коронавірусу. Але чи роблять вони це за власним бажанням?

Протягом усього періоду вакцинації від коронавірусу в Переяславі встигли зробити 25 357 щеплень (з урахуванням першої та другої доз). За останні дні стрімко зросла кількість охочих вакцинуватися – з 1 листопада до сьогодні в нашій амбулаторії зробили 1394 щеплення різними вакцинами. Про це Інформатору розповіла директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Царенок.

Ми вирішили піти до лікарні й поцікавитися у людей, що спонукає їх щепитися та чому вони не робили цього раніше. Більшість людей ухилялася від камер, а деякі, стоячи в черзі на вакцинацію, чомусь казали, що вони прийшли в лікарню зовсім з іншою метою. Втім, знайшлося кілька осіб, які поділилися своєю думкою. Вони розповіли, що вакцинуватися їх змушують обставини, до яких належить, наприклад, збереження свого робочого місця.

Нагадуємо, що станом на 4 листопада в лікарні Переяслава перебуває 145 пацієнтів з COVID-19. Переяслав наразі перебуває в “червоній” зоні епідемнебезпеки з максимальними обмеженнями для невакцинованих.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору