ЖИТТЯ

У Переяславі на дорозі працював машиніст з підробленими документами: як його покарали

Машиніст з підробленими документами проводив ремонтні роботи на узбіччі автодороги біля Переяслава. Суд призначив йому покарання.

23 вересня цього року машиніст ТОВ БК “ЕСКАДОР”, уродженець Молдови, громадянин України, екскаватором Doosan проводив ремонтні роботи на узбіччі автодороги на 46-му кілометрі траси Бориспіль-Дніпро у Переяславі. На цьому місці його зупинили поліціянти. Для підтвердження особи та права на керування транспортним засобом на вимогу працівників поліції надав для перевірки завідомо підроблений документ. 2 листопада справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

Як йдеться у постанові, підробне посвідчення чоловік отримав у 2020 році. Згідно з висновку експерта Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру від 19 жовтня, посвідчення машиніста не відповідає за розміром, кольоровою гамою частини друкованих текстів та фонових зображень, способами друку друкованих текстів, фонових зображень (крім персональних даних) та спеціальними елементами захисту зразку-бланку посвідчення тракториста-машиніста.

Машиніст визнав свою провину у вчиненому кримінальному проступку, передбаченому ч. 4 ст. 358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та погодився на розгляд обвинувального акту у спрощеному провадженні  ч. 2 ст. 302 КПК (Клопотання прокурора про розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні). Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді штрафу в сумі 850 гривень та судовий збір 1372 гривні 96 копійок.

Нагадаємо, що раніше у приміщенні суду Переяслава п’яний чоловік нецензурно лаявся, чим порушив громадський порядок. Втім, його так і не вдалося притягнути до відповідальності. Детальніше про це дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Нагору