ЖИТТЯ

Погода на 25 листопада: у Переяславі стане трохи тепліше

У Переяславі протягом дня буде переважно хмарно. Температура зросте до 5 градусів.

У четвер, 25 листопада, в Переяславі протягом дня буде переважно хмарно. Вдень, можливо, із-за хмар вигляне сонце. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Найнижча температура буде ввечері та вночі – 1 градус тепла. Тепліше буде вдень, о 14:00, – 5 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде 5-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 64 та 85 відсотками протягом доби. Тривалість дня 25 листопада – 8 годин 37 хвилин. Завтра день стане коротшим на дві хвилин, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:22, а захід – о 15:59.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1938 році – 13,9 градуса тепла, а найнижчу в 1999-му – 16,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

25 листопада вшановують пам’ять святителя Івана Милостивого, патріарха Олександрійського. На Івана зазвичай буває сніг. Якщо дощ на Івана Милостивого, то, знову ж таки, відлига буде до Введення (4 грудня). У давнину пророблювали такий ритуал: у сніг, який щойно випав, вставляли соломинку, якщо вона провалиться, значить, сніг зійде, якщо не провалиться — залишиться на землі. Якщо сніг цього дня випадав, то вважалося, що зима довго з місця не рушить і весна буде пізньою.

Нагору