Переяслав Перейти на сайт

У пункт обігріву в Переяславі можна віддати одяг та взуття для нужденних

У Переяславі працює пункт обігріву, де бездомних людей можуть нагодувати, надати одяг, за необхідності попрати речі та всіляко допомогти. Сюди також можна віддати свої речі.

У Переяславі на вулиці Сковороди, 11 працює пункт обігріву, в якому допомагають бездомним особам в осінньо-зимовий період. Його роботі можуть сприяти й пересічні жителі міста – здавати непотрібний одяг та навіть іграшки. Детальніше про те, що є у пункті обігріву та чим тут допомагають, Інформатору розповіла завідувачка відділення адресної натуральної допомоги Наталія Даценко.

– У пункті є кабінет, де розміщується “банк одягу”, – зазначила вона. – Одяг та взуття ми надаємо людям, які цього потребують, – не тільки бездомним, а і малозабезпеченим та стареньким. А приносять нам його небайдужі переяславці. За необхідності перемо та прасуємо. Тут є жіночий та чоловічий одяг, а також взуття. Людина може сама вибрати те, що потрібно. Найбільше зараз не вистачає чоловічого одягу та взуття 42 розміру. Також ми приймаємо іграшки, які потім забирають соціальні працівники. Нещодавно ми їздили у Велику Каратуль, де забезпечили одягом 26 осіб. Протягом двох місяців – жовтня та листопада – до нас за одягом звернулись чотири особи.

Наталія Даценко додала, що в пункті є медична сестра та терапевт, які проводять медогляд нужденним. Є ліки проти простуди від Департаменту соціального захисту населення Київської ОДА. Також бездомних осіб підстригає перукар, який приходить у понеділок, середу та п’ятницю кожного тижня.

Ще в цьому пункті можна отримати інвалідні візки, ходунки та милиці. Для цього слід принести відповідні документи (паспорт, код, пенсійне посвідчення), якщо у людини є група інвалідності, то потрібна довідка або карта реабілітації.

– Даємо ці засоби на один рік, але за потреби можна продовжити ще на рік. Тобто людина користується стільки часу, скільки цього потребує. Крім цього, у нас є “централізований банк осіб з інвалідністю”. Для них ми можемо замовити нові засоби, які їм потім привозять прямо додому. Дякуємо за ці засоби благодійникам із німецького Магдебурга, – резюмувала завідувачка відділення.

Загалом у Переяславській громаді є три пункти обігріву: 

Якщо ви виявили людину, яка потребує обігріву або їжі, звертайтесь за цими телефонами: (04567) 5-14-32 та (04567) 5-18-11.

Пункт обігріву розміщується на вулиці Сковороди, 11 в Переяславі

Тут ви можете дізнатись, куди звернутись, якщо виявили бездомну особу

У пункті обігріву є великий вибір речей

Речі, які вам вже не потрібні, можна віддати в пункт обігріву

Наразі потрібний чоловічий одяг та взуття

Людина сама може обрати те, що їй подобається

Ліки для людей, які приходять в пункт обігріву

Такі вироби тут роблять бездомні особи

У пункті обігріву є медсестра та лікар

Безхатьки можуть прийняти душ та попрати речі

Тут нужденним готують їжу та чай

У пункті є навіть своя перукарня

Бездомних осіб годують

Можна отримати інвалідні візки та ходунки

Нагадаємо, що раніше депутати міськради Переяслава Євгеній Глазунов та Григорій Ярема передали гуманітарну допомогу для нужденних. Деталі читайте за посиланням.

Оксана Симоненко