ЖИТТЯ

Капелан із Переяслава Дмитро Волошин взяв участь у “Марафоні, який ніхто не хоче бігти”

“Нова пошта” започаткувала власний нью-йоркський марафон, присвячений селищу Нью-Йорк Донецької області за кілометр від лінії фронту. Мета забігу — нагадати про війну в Україні.

З кожним роком марафони набувають все більшої популярності. Марафон у Нью-Йорку (США) є однією з найвизначніших подій, яка залучає десятки тисяч спорстменів з усього світу та отримує широке висвітлення у світових медіа. Однак не всі події привертають стільки уваги. Минуло 7 років, як Росія окупувала Крим і розпочала війну на сході України. Півтора мільйона українців стали переселенцями та вимушено покинули свої домівки. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт “Нової пошти”.

Тож “Нова пошта” заснувала власний нью-йоркський марафон — у маленькому селищі Нью-Йорк Донецької області за кілометр від лінії фронту. Мета забігу — нагадати про війну в Україні. “Марафон, який ніхто не хоче бігти” (так його назвали організатори) розпочали 7 листопада. Всього за перші десять днів на нього зареєструвалися понад 35 500 учасників з 57 країн світу.

До марафону долучився і священник із Переяслава Дмитро Волошин. Він розповів, де біг, чому та яку відстань:

– Я поєдную парафіяльне служіння церковне та капеланське (військові священники) в Збройних силах з 2014 року. З вересня перебуваю в зоні ООС (Операція об’єднаних сил, раніше АТО – ред.). Коли приїхав сюди, то один офіцер розповів мені про цей марафон. Він зареєструвався першим, попросив мене доєднатись, а потім до нас приєднався ще один офіцер. Так нас зібралось троє і ми чекали слушного моменту, щоб пробігти.

Нам вислали набори із символічними номерами. Наприклад, в мене був номер 1 500 000 – це кількість вимушено переселених людей із Донбасу. В іншого офіцера було число, яке символізувало квадратні кілометри окупованої території нашої країни (43 744). Забіг ми зробили в Донецькій області 28 листопада. Знайшли більш-менш рівну дорогу, адже тут майже всюди горбиста місцевість. Я думав, що там дистанція кілометрів 6, але хлопці сказали, що не менше 8 кілометрів в одну сторону. Після марафону потрібно було написати про це у Facebook та відмітити “Нову пошту”. Після цього висилають символічну медаль. Зараз вже хочемо зареєструватись та пробігти більшим складом, якщо, звичайно, буде така можливість. Багато хлопців побачили наш пробіг і також захотіли взяти участь.

Як долучитись? 

Кожен може зробити це онлайн. Завантажуйте шаблон стартового номера, надрукуйте і біжіть з ним у будь-якій точці світу будь-яку дистанцію та у будь-який час. На вибір дається п’ять різних номерів із фактами щодо збройної агресії Росії проти України. Поділіться відео або фото вашого забігу та інформацією про проєкт у своїх соціальних мережах, ставте хештег #marathonnoonewantstorun.

Нагадаємо, що ГО “Кіт у чоботях” існує вже майже рік. Котики, які перебувають на перетримці в голови організації, дуже потребують допомоги небайдужих людей. Як допомогти, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Фото надав Дмитро Волошин

Нагору