Інформатор Переяслав

ВЛАДА

Із районного бюджету Переяславу виділили півтора мільйона гривень: на що їх витратять

Півтора мільйона гривень субвенції отримала Переяславська ТГ з районного бюджету. Їх витратять на проєктно-кошторисну документацію для реставрації дзвіниці та ремонту двох вулиць.

На сесії Бориспільської районної ради 23 листопада прийняли рішення надати субвенцію Переяславській громаді в розмірі 1,5 мільйона гривень. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт райради.

1 млн 450 тис. грн із цієї суми передбачили на проєктно-кошторисну документацію для реставрації дзвіниці Вознесенського собору. Решту 50 тисяч використають на виготовлення проєктно-кошторисної документації для капітального ремонту вулиць Веселої та Західної в Переяславі.

Ці зміни внесли також до програми благоустрою рішенням депутатів на позачерговій сесії міської ради Переяслава 26 листопада.

Зазначимо, що на сесії міської ради 21 жовтня прийняли рішення про передачу дзвіниці Вознесенського собору із балансу відділу культури та туризму міськради на баланс ВУКГ. Раніше проводили зворотню дію – із ВУКГ у відділ культури. За словами міського голови Вячеслава Саулка, зробили це для того, щоб отримати допомогу з державного в бюджету в розмірі 6 мільйонів гривень. Мовляв, ВУКГ має відповідні КВЕДи, щоб одразу взятися до роботи.

Нагадаємо, що в Переяславі й надалі ремонтуватимуть дороги та тротуари. Гроші на це вже передбачили.

Віталій Усик

Нагору