ЖИТТЯ

Дует Lyach/Petrova із Переяслава став лауреатом всеукраїнського фестивалю

Артисти із Переяслава взяли участь у фестивалі “Сурми Звитяги”. Дует Lyach/Petrova став лауреатом.

29 листопада переяславський дует Lyach/Petrova та співак Віталій Сандига взяли участь у Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі мистецтв “Сурми Звитяги”. Виступали вони у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Дует Lyach/Petrova у складі Анастасії Петрової та Анни Ляч став лауреатом фестивалю в номінації “Вокальні ансамблі”. А Віталій Сандига здобув перше місце в номінації “Солісти-вокалісти”. Про це повідомляє Інформатор.

Детальніше про поїздку та участь у фестивалі розповіла Анна Ляч:

– Тематика фестивалю була патріотичною. Ми подали заявку та записали на відео пісню співачки Rulada “Мати”, там був онлайн-відбір. Пройшли відбірковий етап і потрапили у фінал, нас запросили приїхати у Львів, щоб записати концертний номер. Віталій Сандига, який подавав заявку від відділу культури, виконував пісню “Ніколи не плач” групи “Тінь сонця”.

Після запису нам вручили грамоти, медалі, збірники та диски патріотичних і українських народних пісень. У Львові я була вперше. Ми приїхали в місто 28 листопада зранку, а заселення було аж о 14:00. Тож ми пішли гуляти, ходили вуличками, заходили в крамнички та відвідали Майстерню шоколаду.

Анна Ляч та Анастасія Петрова біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької

Анастасія Петрова та Анна Ляч на фестивалі “Сурми Звитяги”

Нагадаємо, що Анна Ляч проводить безкоштовні заняття з вокалу в Центрі культури та мистецтв. Вільних місць вже немає.

Оксана Симоненко

Фото та відео надала Анна Ляч

Нагору