ЖИТТЯ

Погода на 4 грудня: у Переяславі протягом дня буде сонячно, але прохолодно

У Переяславі протягом дня буде сонячно, а ввечері та вночі на небі можна буде побачити зірки. Вночі та вранці прогнозують мороз. 

У суботу, 4 грудня, у Переяславі протягом дня буде сонячно, а ввечері та вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде вночі та зранку – 2 градуси з морозу. Вдень, о 14:00, стане трохи тепліше – температура підніметься до 2 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 3-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 73 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 4 грудня – 8 годин 18 хвилин. Завтра день стане коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:35, а захід – о 15:53.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924 році – 10,8 градуса тепла, а найнижчу в 1986-му – 18,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

4 грудня відзначається свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. У минулі часи цей день називали “воротами зими” і говорили: “Введення прийшло – зиму привело”. Погода цього дня може бути дуже мінливою: і морозною, і теплою. Наші пращури підмітили, якщо на Введення похолодає, то зима буде суровою. Якщо сніг випаде до Введення, то він може розтанути, якщо після — то лежатиме аж до весни.

Нагору